Кућа Добрих Вести

Login

Предавања у јануару онлајн школе родитељства Бебинар

Оцените овај чланак
(1 Глас)

maskbudut4545БЕОГРАД - Више од 1.000 турдница и родитеља пријавило се за праћење пилот пројекта прве онлине школе родитељства Бебинар, која званично почиње са радом 15. јануара.

 

Носилац овог пројекта, удружење грађана "Породица и ја", је средином децембра отворило пријаве за све будуће родитеље, који желе да прате предавања стручњака из свих области везаних за родитељство.

Предавања ће се емитовати у форми вебинара, а по наводима из удружења, број пријава их је позитивно изненадио:

 

“Када смо најавили почетак прве онлине школе родитељства у Србији и региону – Bebinar.rs   и позвали заинтересоване да се пријаве, нисмо могли да претпоставимо да ћемо, према садашњем броју пријављених, одмах на почетку бити највећа школа родитељства у Србији. У четвртак, 11. јануара, број пријављених је премашио сва очекивања - евидентирано је више од 1.000 трудница и будућих родитеља, који ће пратити пилот емитовања у јануарској групи онлине школе родитељства. Са једне стране нас радује чињеница да смо добро проценили потребе, а са друге нас обавезује да испунимо очекивања”, саопштио је Дејан Патаки, из Бебинар тима.

 

Оснивачи Бебинара наводе да су им пријаве стигле не само из Србије, већ и из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, што показује да родитељство не познаје границе.

 

Први циклус Бебинара у јануару је фокусиран на теме које се односе на припрему, сам чин порођаја и прве дане са бебом. Већ у следећем циклусу у фебруару, теме ће бити проширене на оне које су у вези са родитељством и негом бебе. Екипа која реализује Бебинар најављује да ће у наредним месецима родитељи сами бирати предавања, која их занимају. Тврде и да је оно што ће остати непромењено - критеријум за одабир предавача. Само професионалци, саговорници од струке, искуства и интегритета ће бити предавачи Бебинара.

 

“С обзиром на велико интересовање, Бебинар тим се одлучио да ће свако, ко се пријавио или ће се пријавити на Бебинар, моћи да приступа свим садржајима током целе године. Предавања ће бити потпуно бесплатна. Суштински, срећни смо што ће жене из свих крајева Србије и региона имати прилику да из топлине свог дома чују јако важне теме и најбоље могуће предаваче, како би заиста трудноћу провели безбрижно”, закључују из Бебинар тима.

 

 

Распоред предавања за јануар:

 

Понедељак 15. Јануар

 

Трудноћа од А до Ш - проф др Слађана Плешинац (око 30 минута)

Како да препознам порођај - вмс Слађана Црвенков (око 28 минута)

 

Четвртак 18.јануар

 

Психофизичка припрема за порођај - бабица Душица Дишић Ковачевић (око 30 минута)

Порођај без стреса - прим др Иван Бојовић (око 28 минута)

 

Понедељак 22. јануар

 

Почетак дојења - бабица Душица Дишић Ковачевић (око 30 минута)

Први дани са Бебом код куће - Слађана Црвенков (око 26 минута)

 

Четвртак 25. јануар

Психомоторни развој детета од рођења до шест месеци - физиотерапеут Снежана Милановић

Психомоторни развој детета у првих 6 месеци -  физиотерапеут Снежана Милановић

 

Понедељак 29. јануар

Интервју – ПОЗНАТА МАМА

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 15 јануар 2018 11:33

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија