Кућа Добрих Вести

Login

Кућа добрих вести

Кућа добрих вести

Веб сајт::

starijiljubavfgkfjgkfgПетнаесту годину за редом Црвени крст Србије обележава 15. јун – Међународни дана борбе против насиља над старијима, а који ће бити отварање изложбе фотографија „Отвори очи“ организовано 15. јуна у 11 часова у Кнез Миахиловој, испред зграде Српске академије наука и уметности.

UnplashdfdfdfdУсред јунског испитног рока, када су им време и концентрација вредни златног грумења, студенти завршних година са својим професорима Департмана за математику и информатику Природно-математичког факултета у Новом Саду одржавају данас и сутра бесплатне онлајн припреме за малу матуру, односно за тест из математике, свршеним основцима, јер су свесни колико их је ванредна настава у пандемији короне омeла.

 

Ова изузетно племенита акција, која омогућава приступ до 10.000 осмака је несумњиво и највећа презентација јавних часова у Србији икада, само је доказ виталности нашег образовања и велики наук свима који би требало да о њему брину.    

 

У поруци са званичног сајта Природно-математичког факултета у Новом Саду може се видети да се обраћају свим заинтересованим осмацима широм Србије да уживо прате ове часове, на којима могу и да постављају питања предавачима, за све што им не буде јасно.

 

- Природно-математички факултет у Новом Саду, свестан тога да су ученици током пандемије радили у отежаним условима, на овај начин жели да помогне ученицима да успешно положе малу матуру. Током ових часова биће решени неки од тестова из математике из претходних година, уз детаљну анализу како приступити решавању задатака, уз посебан осврт на најчешће грешке, које ученици праве - наводи се обраћању заинтересованим осмацима широм Србије.

 

Први часови почели су данас од 10 часова, а и сутра од истог времена моћи ће да их прате и учествују преко страница Природно-математичког факултета: https://www.pmf.uns.ac.rs i https://www.dmi.rs.

 

Такође, уколико су заинтересовани ученици спречени да баш тада уживо прате ове јавне часове омогућено им је да их одложено погледају, јер ће цео материјал бити снимљен и доступан у наредним данима.  

 

Још један доказ да увек има начин, ако има добре воље.

 

Извор: Глас јавности

 

 

neumorniputnikУ просторијама Доситејевог дома (седиште Задужбине „Доситеј Обрадовић“) Краља Милана 2/II, (улаз из дворишта), отварена је изложба „Доситеј од Чакова до Београда“.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија