Кућа Добрих Вести

Login

Још једна конференција o програмирању и предузетништву

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jajajajadfdfdfdfНИШ- Дводневна ИТ конференција о програмирању и предузетништву CODEstantine успешно је организована 27. и 28. априла, у New City Хотелу у Нишу. Сто делегата и осам предавача учинило је CODEstantine највећом ИТ конференцијом јужно од Београда.

 

Од учесника конференције највише је било програмера, а затим и предузетника и студената техничких факултета. Конференција је трајала два дана, а циљ конференције био је упознавање учесника са технолошким трендовима и добром праксом у развоју софтвера, као и повезивање људи који се баве програмирањем и сродним областима.

 

Први дан конференције обележила су предавања о искуству, успесима и изазовима у ИТ свету.

 

Први дан конференције отворио је Temelco Dechev, предузетник и Business Strategic ekspert, са предавањем о свом искуству у ИТ предузетништву и динамичним и занимљивим смерницама како зарадити милион и задржати га.

 

Други предавач првог дана био је Небојша Милетић, Associate Director of Engineering у Wayfair.

 

Својим предавањем скренуо је пажњу на изазове позиције менаџера програмера и дао конкретне савете програмерима који би желели да постану менаџери у будућности.

 

Први дан је закључио Blue Cocktail Party, чији је домаћин био један од партнера конференције Cofound.it. Коктел журка била је одлична прилика да се учесници у неформалној атмосфери упознају са предавачима, организаторима и једни с другима. Отворена је од стране једног од главних организатора конференције Николе Цветковића.

 

Главну реч на коктелу имао је Бранко Крсмановић из компаније цофоунд.ит који је коктел искористио као званично представљање доласка blockhain акцелератора cofound.it у Ниш. О значају оваквих догађаја говорио је и Горан Младеновић, менаџер Нишког кластера напредних технологија (NiCat).

 

Други дан конференције предавачи су говорили о програмирању, блокчејну и технолошким трендовима.

Други дан је отворио Душан Ђорђевић, IT Consultant, са темом „Контејнери који нису за смеће“. Говорио је највише о манама контејнера и о Docker и Kubernetes имплементацијама.

 

Немања Чедомировић, Софтwаре енгинеер, говорио је о концепту „continuos learning" и зашто је он битан у налажењу и задржавању посла.

 

Шта GDPR (General Data Protection Regulation) налаже програмерима и којих све правила треба да се држе, говорио је Александар Милосављевић, из Mainstreama. Он је представио изазове у заштити приватности код креирања дигиталних производа и које су последице непридржавања ГДПР-а.

 

Једно од најишчекиванијих предавања на конференцији било је предавање Николе Дивића, ЦТО-а компаније GameCredits, на тему „Шта значи бити блокчејн девелопер“. Никола је кроз предавање представио опис посла блокчејн девелопера, које квалификације су потребне за обављање оваквог посла и како се запослити као блоцкцхаин девелопер.

 

Паралелу између џедајског света из „Star Warsa“ и Serverlessa, приказао је Александар Симовић, Senior Software Engineer. Говорио је о мигрирању у Servarless, зашто је то битно и који је најбољи начин да се то уради.

 

Роберт Башић, Software engineer и PHP consultant, говорио је на тему „Bild your career one contribytion at a time”.

 

Он је говорио о OpenSource, свом искуству као „contributor” и како можете доприношењем OpenSource, да допринесете и својој компанији. Робертово предавање је и закључило конференцију CODEstantine 3.0.

 

Велики капацитет на пољу електронике и информационо-комуникационих технологија у Нишу јесу разлог организовања конференције.

 

Конференција CODEstantine 3.0. организује се по трећи пут, а претходне две конференције имале су укупно 400 посетилаца.

 

Извор: Кућа добрих вести/nolimithub.com


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија