Кућа Добрих Вести

Login

Будућност је стигла, дођите по кључ од 16. до 18. октобра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Sinergijaaaaaaa19Ове године на деветнаестој по реду конференцији Синергија oрганизатори су најављили да откључавају будућност и фокусирају се на кључне технолошке моторе – вештачку интелигенцију, cloud технологије и иновативно предузетништво.

 

Сјајни предавачи провешће нас путем од идеје до практичне реализације дигитализације пословања, представити најсвежија решења за ИТ безбедност и изградњу модерне бизнис инфраструктуре. Током три дана Синергије 19 имаћемо прилику да чујемо и видимо више од 70 предавања и демонстрација, а овде су нека која не бисте смели да пропустите.  

 

1. Колико једна грешка може да буде скупа? Иако Мaјкоросфт годишње улаже више од милијарду долара у сајбер безбедност, нема опуштања ни са корисничке стране. Thomas Stowasser, Microsoft специјалиста за таргетиране сајбер нападе и проактивне контра-мере, упозориће нас на мале и велике грешке и заблуде које могу да доведу до катастрофе, и представити нам кључна сазнања уграђена у парадигму „увек претпостави да има напада“.  

 

2. Лука Манојловић,у сат времена демо оријентисаног предавања, детаљно ће представити све новине које је Мицрософт укључио у Windows server 2019, уз реалне сценарије и искуства из постојећих имплементација решења S2D.

 

3. Долази нам C# 8, а са њим и стабилнији код и богатији објектни модели у реалним пословним апликацијама. Зоран Хорват упознаће нас са дуго очекиваним решењем за non-nullable референце типове и демонстрира технике објектно-оријентисаног програмирања које омогућавају да се нулл замени правим објектима, тако да ниједна референца никада не буде постављена на null.

 

4. Михајл Матев долази на Синергију 19 да покаже како дизајн и имплементација модерних ИоТ решења могу да буду једноставнији уз CosmosDB и Power BI са фокусом на имплементацију серверлесс ИоТ решења у Azure. Истражићемо интеграцију између Азуре ИоТ компоненти коришћењем Azure Functions и брзе скалабилне мулти-модел базе података CosmosDB, као и поједностављени мониторинг путем Power BI.

 

5. Седам година за редом један од Топ 3 предавача на Синергији по оцени публике, Дамир Диздаревић на 19. издању конференције одговара на питања шта Microsoft 365 платформа данас представља за ИТ особље у компанијама, шта су кључне предности у односу на Office 365 и којим технологијама ће се радовати они који администрирају, дизајнирају или имплементирају ИТ системе у компанијама свих величина.

 

6. Драгослав Огар враћа се на Синергију да нам каже шта то веже OData i Web API (ASP.NET Core) у љубав за сва времена. Мали наговештај – предавање из два дела пробаће да открије тајни рецепт за добру и квалитетну апликацију. Иако о квалитету апликације корисник закључује само на основу презентационог дела, исти превасходно зависи од дела за рад са подацима, а Драгослав ће настојати да дефинише идеалан сценарио где ће сваки клијент имати осигуран ефикасан рад са подацима.

 

7. АИ је дефинитвно „buzzword“ протекле године, и ту је нас оснажи да урадимо и постигнемо више, данас и у будућности. На Бизнис дану Синергије Dmitry Turchin, менаџер за АI решења у компанији Microsoft за CEE, преноси нам визију Microsoft о вештачкој интелигенцији која је истовремено и прилика и одговорност за компаније, појединце и владе.

 

8. Како Azure Stack и DataBox Edge помажу организацијама да уживају у свим бенефитима cloud технологија и премосте ограничења локалног законодавства и тржишних прописа? Adrian Botusan представља Microsoft стратегију за убрзање пословања и ослобађање неискоришћених потенцијала тржишта.

 

9. Како да ваша легацy апликација постане модерни, потпуно аутоматизовани Аzure систем који може да се повеже са стотинама других апликација/СааС сервиса уз мало труда? Бернардин Катић нам демонстрира како да пословни системи у које су уложене године развоја у само неколико корака, без преписивања кода, буду трансформисани у Аzure систем уз помоћ Azure Flow/LogicApps custom connectora.

 

Све ово и још много више чека вас на Синергији 19! Придружите се током три дана узбудљивих и иновативних технолошких открића уз врхунске домаће, регионалне и светске ИТ стручњаке.

 

Ако желите да се пријавите на скуп, посетите сајт www.sinergija.live.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 октобар 2019 16:19

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија