Кућа Добрих Вести

Login

Отворене пријаве за IT Bootcamp у Нишу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

botkampgggggМотивисаним људима који се нису школовали за рад у ИТ индустрији, како кажу организатори, пружа се могућност да током 10 недеља похађања интензивне наставе у IТ Bootcamp овладају основним знањима из одабраних ИТ области. У току је пријава кандидата за трећи циклус школе у Нишу.

 

Према најавама, у плану је да у јануару буду оформљене по две групе у Београду и Нишу.

 

Кандидати који буду најуспешнији међу пријављенима, биће полазници два курса - развој веб страница (ЈС) и тестирање софтвера (QА). Курсеви почињу са обуком у јануару следеће године, трају 10 недеља у континуитету, а настава је организована 4 пута недељно, 4 сата дневно - кажу организатори.

 

У овој години, од 202 полазника, 41 % је такође пронашло посао или праксу.

 

Пријављивање за школу траје до 22. децембра, а заинтересовани кандидати се могу информисати о школи и пријавити путем сајта.

 

Основни циљ IT Bootcamp непрофитне школе је да полазници, који успеју да прођу врло интензивне и захтевне курсеве стекну најквалитетнију преквалификацију, најпрактичније и употребљиво знање и тако пронађу радна места у ИТ сектору, који је најбрже растући сектор, како у свету тако и у Србији. Оснивачи школе су успешни људи из дијаспоре који су уједно и донатори школе - кажу организатори.

 

Према подацима, у 2018. години, током пилот пројекта, од 95 полазника који су успешно завршили школу 45 % је пронашло посао или праксу у ИТ компанијама.

 

У овој години, од 202 полазника који су завршили школу у Београду и Нишу, 41 % је такође пронашло посао или праксу.

 

ИТ Bootacamp се изводи у стратешкој сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац.

 

Извор: Јужне вести

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија