Кућа Добрих Вести

Login

Мајкорософт помаже да 25 милиона људи који траже посао, стекну дигиталне вештине

Оцените овај чланак
(2 гласова)

majkrobingoМајкрософт је најавио глобалну иницијативу за пружање дигиталних вештина за 25 милиона људи широм света, до краја године.

 

Ова најава долази као одговор на светску економску кризу проузроковану KОВИД-19 пандемијом. Широк приступ дигиталним знањима и вештинама представља важан корак у убрзавању економског опоравка, посебно за људе који су најтеже погођени губитком посла.

 

Ова иницијатива, детаљно објашњена на званичном Мајкорософт блогу, ће без одлагања предузети кораке у циљу пружања помоћи онима који желе преквалификацију за послове који су тражени. Иницијатива ће на једном месту окупити целу компанију, комбинујући постојеће и нове ресурсе Линкдина, Гитхаба и Мајкрософта.

 

То подразумева следеће:

 

Употреба података у циљу разумевања најтраженијих вештина и радних места.

 

Пружање приступа бесплатним ресурсима за учење како би се људима помогло да развију вештине неопходне за тражена занимања.

 

Приступ сертификатима по ниским ценама, као и приступ бесплатним алатима за тражење посла који ће људима, након стицања вештина, помоћи да се запосле.

 

Ово је свеобухватна иницијатива која ће се базирати на подацима и дигиталним технологијама. Почиње са подацима о радним местима и вештинама из LinkedIn Economic Graph алата, потом омогућава бесплатан приступ садржају ЛинкедИн Лрнинга, Мајкрософт Лрна и Гитхаба и Лрнинг Лаба, и на крају повезује све то са Мајкрософт сертификатима и ЛинкедИн алатима за тражење посла.

 

Свим доступним ресурсима може се приступити на централној локацији: opportynity.linkdin.com.

Ови ресурси ће, за сада, бити доступни онлајн на четири језика: енглеском, француском, немачком и шпанском.

 

Мајкрософт ће подупрети ове напоре са 20 милиона долара у готовинским бесповратним кредитима, који су намењени непрофитним организацијама широм света, за програме помоћи људима којима је подршка најпотребнија. Четвртина ове суме, односно 5 милиона долара, биће намењена у готовинским бесповратним кредитима за непрофитне организације које предводе и служе мањинске заједнице у САД.

 

Компанија се такође обавезује на пружање снажнијих података и аналитике – укључујући податке са Линкдин Економик Граф алата – владама широм света, како би могле боље да процене локалне економске потребе.

 

majrkobingo2

Мајкорософт ће искористити свој глас у залагању за иновације у области јавних политика, а које би биле усмерене на унапређење вештина неопходних у измењеној економији.

 

Мајкософт је такође најавио да ради на новој апликацији за учење у оквиру Mајкрософт Тимс платформе. Апликација је дизајнирана да послодавцима помогне у развијању или унапређивању вештина тренутних и новозапослених радника, када људи почну да се враћају на посао и економија понуди нова радна места.

 

„KОВИД-19 створио је и кризу јавног здравља и економску кризу, а како се буде одвијао глобални опоравак, морамо се осигурати да у њему нико не заостане“, изјавио је генерални директор Мајкрософта, Сатyа Надела. „Данас обједињујемо ресурсе Мајкрософта, укључујући Линкедин и Гитхаб да бисмо редефинисали начине на које људи уче и примењују нове вештине – и да бисмо помогли да се 25 милиона људи широм света, суочених са незапосленошћу због KОВИД-19 пандемије, припреми за послове будућности.“

 

„Највећи терет тренутне кризе сносе они који то себи најмање могу приуштити “, рекао је председник Мајкрософта Бред Смит. „Стопе незапослености повишене су за мањине и жене, као и за млађе раднике, особе са инвалидитетом и појединце са мање формалним образовањем. Наш циљ је комбинујемо оно што је најбоље у технологији са јачим партнерствима са владама и непрофитним организацијама, како бисмо помогли људима да развију вештине потребне за добијање новог посла“.

 

„Креирање могућности за сваког члана глобалне радне снаге мотив је иза свега што радимо у ЛинкедИн-у“, рекао је генерални директор Линкдина Ruan Roslansky. „Као део Мајкрософт екосистема, имамо јединствену способност да помогнемо људима широм света који траже посао – посебно онима који су били запостављени током KОВИД-19 кризе – да стекну вештине и нађу посао који заслужују. Поносни смо што пружамо праве податке о томе какви ће послови и вештине бити потребни у будућности, а како би се створили адекватни путеви учења за 25 милиона људи који траже прилику за запослење.

 

Све информације стављају се на располагање на opportynity.linkdin.com.

 

Више информација доступно је ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 05 јул 2020 23:36

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија