Кућа Добрих Вести

Login

Hack#teen – први хакатон за девојчице

Оцените овај чланак
(5 гласова)

hackteennnnnnnДруги пут за редом, ове године, заједно са Министарством трговине, турзима и телекомуникација и компанијом Теленор организован је  Hack#teen за девојчице на коме је 50 девојчица из целе Србије, радило на креирању едукативне игрице заједно са менторкама из једне технолошке компаније.

 

Hack#teen је одржан у оквиру "Недеље иновација" (Innowation week).

 

Ђорђе Поповић, извршни директор Корпоративних послова у Теленору рекао је да је најбоља пословна политика она која треба да пружи једнаку шансу свима. Како је рекао 47 одсто лидера у Теленору су жене, те да једино стварање једнаких прилика може да обезбеди просперитетну будућност.

 

Како је истакнуто на такмичењу је прво место освојио је ИТ тим девојчица из основне школе „2 октобар“ из Зрењанина, друго место је освојио ИТ тим девојчица из основне школе Борислав Пекић из Београда, док је треће место освојио Тим Хакатон из Јошaничка Бање.

 

Хакатон је одржан у Легату Чолаковић, у организацији Асоцијације за афирмацију жена (АФА) која је такмичење организовала у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација и Теленором а са циљем да допринесе промоцији и већем интересовању девојчица за природне науке и професије будућности.

 

У такмичењу је учествовало 50 девојчица из целе Србије распоређених у 10 тимова. Са учесницама ће заједно радити менторке из различитих компанија и кроз практичан рад ће покушати да дођу до најиновативнијих решења за смањење родног јаза у науци и технологији. Проглашење победничког тима одржано је у башти хотела Метропол.

 

Партнер Hack#teen пројекта, компанија Теленор, подржава и иницира пројекте који креирају дигитална решења, са јасним циљем превазилажења актуелних друштвених изазова Србије. Између осталог, тежи да промовише позитивне стране интернета са циљем да утиче на смањење дигиталног насиља, истовремено настојећи да обезбеди едукацију и помогне јачању капацитета младих, њихових родитеља и наставника како би интернет за њих био позитивно искуство.

 

Допринос Теленора огледа се и у решавању решавању проблема узрокованих природним катастрофама, као и у решавању значајних социјалних, образовних, културних и здравствених потреба на националном нивоу.

 

С тим у вези, Теленор је подржао и Hack#teen - први хакатон за девојчице који представља део иницијативе Море гирлс ин СТЕМ која ради на оснаживању и инспирисању наредних генерација девојчица и девојака у области науке, технологије, инжењерства и математике како би биле пођеднако заступљене у технолошким пословима будућности и учествовале у креирању нове, дигиталне цивилизације. Иницијатива је посвећена промовисању важности знања и образовања као кључних за успех и напредовање у животу.

 

Проблем који је и Теленор препознао јесте да неискоришћавање ових могућности може довести до великих разлика и дигиталне дискриминације, јер ће 50% послова које данас обављају жене у наредних пет година преузети вештачка интелигенција, према прогнозама са прошлогодишњег Светског економског форума.

 

Од изузетне је важности да се прилагодимо дигиталном добу и искористимо његове пуне потенцијале које могу довести до великих промена и доприноса у заједници, економији и успостављању одрживог друштва у Србији.

 

 

Директор Теленора: Родна равноправност је наша мисија

 

 

Генерални директор компаније Теленор, Mike Michel, обратио се поводом отварања Недеље иновација рекавши да Теленор и АФА вредно раде на промовисању родне једнакости на радном месту и учешћу девојчица у СТЕМ програмима у школама. Теленор је пионир у подстицању учешћа жена у високим технологијама.

 

                              generalnidirektortelenor

 

Он је истакао да 56% целе компаније чине жене, док је 47% жена на руководећим позицијама. Компанија је успешнија и иновативнија због једнаког доприноса жена и мушкараца. У томе и лежи предност у односу на традиционалне компаније, које одбијају жене сматрајући да су високе технологије само за мушкарце.

 

 

Свака компанија може достићи однос 50:50 када је у питању родна равноправност, али истинска разноликост на радном месту цени и мушкарце и жене због њиховог јединственог доприноса.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 24 септембар 2020 20:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија