Кућа Добрих Вести

Login

Мајкрософт: До ИТ сертификата кроз бесплатне обуке

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kursracunaraskdkfjdkfdfdfdfdВише од 30 милиона људи широм света искористило је прилику да стекне додатне вештине и унапреде своје знање путем глобалне иницијативе коју су, у јуну прошле године, покренуле компаније Microsoft, LinkedIn и GitHub за стицање нових знања кроз бесплатне онлајн курсеве.

 

Из Србије се за обуке и курсеве до сада пријавило више од 30.000 људи, а најпопуларнији су курсеви који се тичу креирања апликација, cloud технологија и коришћења вештачке интелигенције.

 

Када су у питању занимања, највише људи из Србије је исказало интересовање за стицање вештина потребних за менаџере пројеката и стручњаке за дигитални маркетинг.

 

„Изузетно нам је драго што је толико људи препознало ову прилику за свој лични и професионални развој у новом дигиталном окружењу у ком послује све више компанија. Сигуран сам да сертификати могу помоћи не само унапређењу живота и каријере појединаца већ и унапређењу економије и развоја друштва”, изјавио је Милан Госпић, директор компаније Microsoft у Србији, и додао да је веома задовољан чињеницом да су се образовни системи као што су ITS – Висока школа струковних студија за информационе технологије, ITHS  – Средња школа за информационе технологије и CODE Academy, чланице Comtrade групације, прикључиле иницијативи и на тај начин заједничким снагама помогле бржи развој дигитализације.

 

Осим обука за конкретна занимања, путем глобалне иницијативе за стицање знања на располагању су и обуке за софт вештине неопходне за функционисање у модерном пословном окружењу, попут развоја емотивне интелигенције, креирање основе за ефикасан тимски рад и развој критичког размишљања ради бољег расуђивања и доношења одлука.

                                          logomicorosft                               

Сви курсеви у оквиру глобалне иницијативе за учење отворени су за заинтересоване за стицање нових знања и вештина и то на енглеском, француском, немачком, шпанском и јапанском језику. Могу их похађати особе свих узраста, па чак и оне које немају раније искуство у ИТ области. По завршетку, сви полазници имају могућност да полажу испит ради стицања сертификата о стеченом знању или вештинама који је признат код послодаваца широм света.

 

Најпопуларнији курсеви:

 

   Софтвер девелопер

   Представник продаје

   Пројектни менаџер

   ИТ администратор

   Стручњак за услуге према купцима

   ИТ подршка

   Стручњак за дигитални маркетинг

   Аналитичар података

   Финансијски аналитичар

   Графички дизајнер

 

Корисна адреса:docs.microsoft.com

 

Извор: PCpress

 

 

 

 


Последњи пут измењено петак, 14 мај 2021 11:26

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија