Кућа Добрих Вести

Login

Интернет комуникација са Управом царина

Оцените овај чланак
(4 гласова)

CARINAПАЛИЋ - Управа царина www.carina.gov.rs сталним поједностављивањем поступака и модернизацијом система царинског пословања доприноси обезбеђивању сталних јавних прихода, ефикасно одвијање међународне трговине, као и очувању безбедности и сигурности и свеобухватне заштите, изјавио је Предраг Арсић на конференцији Е-трговина.

 

Арсић, из Сектора за информативне технологије Управе царина, је говорећи на тему “Е-сервиси управе царине у функцији поједностављења царинских процедура и олакшавања спољне трговине”, предочио да је Управа царина извршни орган Владе Србије, организована у саставу Министарства финансија и привреде, која спроводи царинску политику Републике Србије.

Поједноставити поступке и модернизовати систем царинског пословања

Оно што је нама битно данас јесте поједностављивање поступака и модернизација система царинског пословања.
Говорио је, пре свега, о комуникацији са Управом царина путем интернета, указујући да је у такозваној “пилот фази”, оваква комуникација могућа од 1. јуна 2011. године. Од 5. марта је, према његовим речима, читав систем комплетиран за све сервисе Управе царина, при чему је неопходно писати уговор о Е-пословању са Управом царина, као и уложити једну малу инвестицију - како би се квалификовао дигитални сертификат.
На жалост, указао је Арсић, само око 40 предузећа, што представља мање од три процента, и 130 заступника комуницира са Управом царина на овај начин.
Он је предочио да је за све оне који желе да инвестирају у свој софтвер, на располагању бесплатна апликација, коју је сачинила Управа царина.
У овом тренутку постоји 16 верификованих програма, са више од 95 одсто царинских декларација који подносе документа на електронски начин, а та бројка је врло близу стопроцентном за неке поступке.

Сервиси Управе царина

Међу сервисима су, предочио је Арсић, извоз поштанских пошиљки мале вредности – овај сервис радио од новембра 2011. год, а у систем су 1. априла укључене и компаније и предузећа која се баве превозом пошиљки. Царина има увид у пошиљке које су спремне за извоз и може се након анализе ризика одлучити за то ко ће пошиљке са списка да прегледа.
Вредност пошиљака прошле године достигла је милион евра.
Још један севис јесте Европско подношење захтева за предузимање мере за заштиту права интелектуалне својине (еИПР), такође Провера стања банкарских гаранција путем СМС и говорног аутомата (ИВР) – у фукцији је од јуна 2003. године и до сада има 1202 регистрована корисника путем смс порука и 697 за говорни аутомат.
Последњи у низу сервиса јесте Контакт центар који има три сегмента, један од њих је отварање царинске линије, где се могу пријавити све примедбе, а за ову услугу није потребно предходно регистровање и потписивање уговора о е- пословању са царином.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 24 април 2013 19:50
Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија