Кућа Добрих Вести

Login

Лимундо: У Србији се електронски највише продају књиге

Оцените овај чланак
(7 гласова)

limundoПАЛИЋ - Е-трговина јесте децентрализација која је на делу, и омогућава свима да могу да буду подједнако конкурентни, изјавила је на Међународној конференцији о електронској трговини и електронском пословању Олга Мирковић-Максимовић, извршни директор компаније Лимундо (Limundo d.o.o).
Она је предочила да се у њиховим “виртуелним продавницама” дневно обави око 10 хиљада купопродаја, у којима учествују и правна и физичка лица, а међу њима има око 800 компанија. 

Учешће у продаји  Лимунда blog.limundo.com је: 37 одсто Војводина, Београд 33 процента, а подручје Централне и Јужне Србије 30 одсто. Што се куповине тиче ситуација је управо обрнута јер је удео Централне и Јужне Србије 35 одсто, Београда са околином 33 процента, а Војводине 32 одсто.

На “Купинду” blog.kupindo.com, продаја је заступљена у Војводини 37 одсто, централној и јужној Србији 36, а Београда са околином 27 процената, док је удео у куповини другачији, па је у Војводини достигао 36, Београду и околини 33, а на подручју Централне и Јужне Србије 31 одсто, предочила је Максимовић.

 

У Србији се интернетом највише продају књиге – и то по једна на 2,5 минута

 

Она је, говорећи првог дана Конференције на тему “Структура тржишта е-трговине у Србији и шансе за покретање пословања”, указала да им најчешће постављају питање - шта се то најчешће продаје? По нашим подацима у свим местима у Србији књиге су међу прве три категорије по продаји, практично, на 2,5 минута се прода једна књига.

Следеће питање је – која је просечна цена књиге, а одговор је да је на Лимунду 230 динара, јер су аукцијске цене, и књиге су, углавном, половне, а на Купинду  550 динара.

Шта се то најгоре продаје, што никако не иде свакако је категорија Остало, која не може да спадне ни у једну од наших 20 категорија и проценат продаје је у тој категорији 13.  

 

Ако нешто знате ручно да радите покушајте сами да покренете свој посао

 

Категорија за кућу и двориште је најјача у Војводини. Ту постоји велики утицај сезона, изузетно се траже ручно рађене саксије, базени, хеклераји и цвеће – пелцери и семена. Ако умете руком нешто да урадите, декупаж техника, хеклерај, било шта, покушајте сами да покренете свој посао, препоручује извршна директорка Лимунда.

У Лесковцу, Јагодини и Крагујевцу, предочила је она, водећа категорија је Одећа. “Они који су вешти шивењу могу да отворе предузетничке радње и оснују фирме и пласирају се на то тржиште, а сви који имају децу - када прерасту одећу, могу је продати половно”.

Категорија Ауто и мото позната је по продавцу - ТОРА_CA, који продаје раткапне широм Србије од места као што је Аеродром, Добановаца па до Новог Сада, а адреса овог продавца је Ибарска Магистрала бб., што је фасцинантно. Члан је од 6. фебруара 2012. а дневно прода по 2-3 пакета раткапни.

 

Највећа виртуелна продајна галерија у Србији је УМЕТНОСТ на Лимунду

 

Уметност је највећа продајна галерија у Србији, сваког месеца се на Лимунду прода 2500 предмета, а на Купинду 214. Просечно се у току дана прода 87 уметничких предмета у оквиру Лимундо компаније, што није случај ни са једном галеријом у нашој земљи, истиче Максимовић.

Шта се тражи онлајн (online), а понуда је слаба? – напросто видимо шта траже корисници, то су кровни кофери, почевши од зимских па до летњих путовања, тобогани, поготово на подручју Војводине, ТВ уређаји су, такође, веома тражени, као и различите врсте уникатних колекционарских примерака. Цена старих гоблена, боље урађених је од 30 до 40 хиљада динара на Купинду и Лимунду.

Извршна директорка Лимунда сматра да је за покретање ИТ индустрије неопходан, првенствено, образован кадар за примену ИТ стварчица у различите сфере пословања, предузетнички дух, савременији банкарски системи, као и  савременији систем осигурања који препознаје неке нове потребе.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 април 2013 22:03
Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија