Кућа Добрих Вести

Login

"Мале олимпијске игре" у Шапцу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

maleigresabac3ШАБАЦ - Републичко такмичење „Мале олимпијске игре“ за ученике нижих разреда основних школа одржано је у Шапцу под покровитеством Министарства омладине и спорта Срије. Учествовало је 750 основаца од првог до трећег разреда из 15 округа Србије.


Специјални саветник за школски спорт у Министарству омладине и спорта Игор Маринковић је отворио такмичење и истакао да су министарство и министар Алиса Марић дали пуну подршку школском спорту.  
- Један од приоритета Министарства омладине и спорта управо је школски спорт. У сарадњи са Савезом за школски спорт покренули смо акцију "Спорт у школе" са циљем да се свој деци у Србији омогући бесплатно бављење спортом – рекао је Маринковић. -  Ова акција добија све већи друштвени значај, а посебно је драгоцена и  подршка Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Прва награда међу првацима припала је школи „Јожеф Атила“ из Новог Сада, док су у конкуренцији другог разреда најбољи били ученици шабачке школе „Николај Велимировић“. Ученици трећег разреда такмичили су се у категоријама девојчице и дечаци, а у обе конкуренције победиле су екипе шабачке школе „Јеврем Обреновић“.
Председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић истакао је да тај савез и Министарство омладине и спорта чине све како би код најмлађих створили навику да се баве спортом, као и да га учине што приступачнијим свој деци.
- Свака школа укључена у пројекат добиће реквизите за вежбање које се првенствено одвија кроз игру. Основна идеја акције је анимирање што већег броја деце да се баве физичком активношћу, као и промоција бављења спортом ученика који нису у клубовима – рекао је Танасковић.
Пројекат „Спопрт у школе“ реализује се уз стручни надзор професора физичког васпитања који су на бироу рада и који за то добијају накнаду од Министарства омлаидне и спорта. Цео програм, који реализује Савез за школски спорт, а који се тренутно спроводи у 50 школа у Србији, је бесплатан.
maleigresabac1Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић истакао је да спорт везује и зближава омладину.
-Град Шабац је поносан што има прилику да се укључи у ову акцију која подстиче развој школског спорта и шири идеје фер-плеја и толеранције у спорту. Наш циљ је да створимо услове да млади развијају стваралачке потенцијале у спорту – додао је Пајић.
Нове лопте за физичко васпитање ученицима је уручио генерални секретар Спортског савеза Србије др Дане Корица.


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија