Кућа Добрих Вести

Login

Неолимпијским спортовима 384 милиона у 2014.

Оцените овај чланак
(1 Глас)

uosssmijailovicdarinkatimotijevicidrKoricaБЕОГРАД - Управни одбор Спортског савеза Србије на седници у Београду (председавао председник Александар Шоштар) прихватио је предлоге за финансиране програма гранских српских спортских савеза и Спортског савеза Србије за 2014. и износу нешто вићем до 384 милиона динара и они ће бити упућени Министарству омладине и спорта Србије.
 Предлоге финасирања програма олимпијских спортова  Министарству омладине и спорта предаће Олимпијски комитет Србије.


На састанку  су у чланство Спортског савеза Србије примљени Спортски савез Лајковца,  Спортски савез Сремских Карловаца,  Савез за рекреативни спорт и фитнес Србије, Голф савез Србије и Мотонаутички савез Србије.
Управни одбор Спортског савеза Србије подржао је  кандидатуру Кик бокс савеза Србије за организацију Шампионата света 2015. као и Новог Пазара за организацију Међурепубличких омладинских спортских игара (МОСИ) 2014.
Попуњен је и Управни одбор Спортског савеза Србије, 21. члан (колико је по статуту) постао је прослављени стонотенисер Александар Каракашевић. У децембру прошле године на Скупштини је изабрано 17 чланова: Велизар Ђерић, Слободан Ђурић, Миодраг Маслар, Славољуб Пипер, Стеван Вуковић, Слободан Јовић, Рајо Божовић, Дарко Парежанин, Фахрудин Маврић, Борислав Пелевић, Дано Пантић, Предраг Свилар, Драгослав Стојковић, Горан Ивановић, Драгомир Вујковић, Роксанда Атанасов (девојачко Лазаревић) и Бранислав Ђорђевић, а именовани су у априлу ове године  накнадно Лазар Пилиповић и Ненад Брадић и сада Александар Каракашевић. По функцији члан је и председник Александар Шоштар. Потпредседници су Миодраг Маслар, Славољуб Пипер, Слободан Јовић и Велизар Ђерић.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија