Кућа Добрих Вести

Login

Кока Кола покренула акцију повећања оглашавања на блоговима у региону

Оцените овај чланак
(5 гласова)

kokakolaaaaБЕОГРАД - Акција Coca-Cola Bloggers Network Adria, коју је овог месеца покренула компанија Кока Кола (Coca-Cola Sistem) има за циљ подизање тржишта оглашавања на блоговима на нивоу региона и обувхата Србију, Хрватску, Босну и Херцеговину, Македонију и Црну Гору.

Coca-Cola Sistem je у том контексту ангажовала, за почетак, девет блогера из пет држава, са идејом да се овај тип промоције тестира до краја 2013. године и ако резултати које је поставила компанија буду задовољавајући, кампања на блоговима се увећава за једног новог блогера три пута годишње из једне од држава региона, и то би требало да траје годинама.
Циљ ове друштвено одговорне акције јесте повећање капацитета оглашавања на блоговима и значајно повећање броја блогова које воде појединци и групе појединаца који би желели и могли и да зарађују од блоговања.
Слична друштвено одговорна акција покренута је 2011. године и тада је ту кампању подржала компанија Link Group и ова акција је трајала до средине ове године.
За разлику од великог броја развијених држава у свету, у комплетном региону веома се ретко, за сада, дешава да постоје блогови који могу да значајније зарађују од оглашавања. Актуелни развој тзв. native адвертајзинга који омогућује ефикасно циљано оглашавање на онлајн медијима са мањом посећеношћу, као што су нпр. блогови, представља шансу за развој блогова у региону.
Управо ову могућност је препознала компанија Coca-Cola која је у свету позната као један од највећих оглашивача и као лидер на пољу унапређења система промоције, чији је циљ да у наредним годинама све више користи инвентивне системе ангажмана и промоције на нивоу садржаја.

По државама Coca-Cola je изабрала следеће блогере:

Србија

Ненад Павловић, http://nesha.me/
Фото блогер, видљив у онлајн заједници преко активних налога на друштвеним мрежама
Маја Петровић, www.vitkigurman.com
Познати блог на тему здраве исхране и нутрционизма.
Марија Петровић,http://palachinkablog.com
води цењени кулинарски блог на српском и енглеском језику.
Мирјана Мимица, http://mahlat.rs/
Познати блог и видљив у он-лајн заједници преко активних налога блогерке на друштвеним мрежама.

Хрватска

Марио Поје, http://pojemario.com/
Фото блогер, видљив у онлајн заједници преко активних налога на друштвеним мрежама
Тадеја Бјажевић, http://doubletkitchen.blogspot.com/
Веома квалитетна блогерка на тему исхране и рукотворина (Food&Craft).

Босна и Херцеговина

Хана Казазовић, www.bosanka.net
Регионално најпознатија блогерка у БиХ

Црна Гора

Владимир Вулић, http://digitalizuj.me/
Регионално најпознатији блогер у Црној Гори

Македонија

Дарко Булдиоски http://komunikacii.net/
Регионално најпознатији блогер у Македонији

Након објављивања тесктова блогера, компанија Coca-Cola систем ће додатно промовисати те блог постове преко сопствених on-line ресурса, што ће директно утицати на повећање генералне посећености блогова у овој мрежи.
Као што је раније напоменуто, за 2014. је планирано да Coca-Cola Bloggers Network Adria буде проширена у марту, јуну и септембру са по једним блогером из једне државе региона, под условом да пројекат добије позитивну оцену компаније до краја ове године.

                                                                                         Извор: Кућа добрих вести/Драган Варагић, блог


Последњи пут измењено субота, 30 новембар 2013 15:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

1 Коментар

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија