Кућа Добрих Вести

Login

Нови веб портал „Мера Владе“

Оцените овај чланак
(4 гласова)

birnnnnnБЕОГРАД - Балканска истраживачка мрежа (БИРН) покренула је нови веб портал „Мера Владе“ на www.meravlade.rs са циљем да грађани стекну објективнију слику о активностима владе у областима битним за унапређење квалитета живота.

„Мера Владе“ је прва онлајн база података која оцењује у којој мери и на који начин су реализоване предизборне најаве и обећања странака владајуће коалиције, изнете током предизборне кампање у пролеће 2012., у јавним наступима, програмима и изборним платформама странка, Експозеу мандатара и Коалицином споразуму из јула 2012.
Додатно, портал "Мера Владе" прати ток реформи у пет области које су грађани оценили као кључне за друштвени развој и квалитет живота:

- јавне финансије
- привреда
- борба против корупције
- здравство 
- просвета
"Мера Владе" је намењена свим грађанима Србије, али пре свега бирачима, који на овај начин у руке добијају важан инструмент којим се политичке странке позивају на одговорност свима чије интересе треба да заступају.

Грађани могу на овом порталу својим коментарима и додатним информацијама допринети прегледнијој и објективнијој слици о активностима Владе у најрелевантнијим областима.
На порталу „Мера Владе“ могу се пратити и најаве дебата и других догађаја на којима ће се расправљати о учинку Владе Србије, са посебним освртом на обећане и реализоване активности.
                                                                                                            Извор: Кућа добрих вести/БИРНПоследњи пут измењено недеља, 12 јануар 2014 15:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија