Кућа Добрих Вести

Login

Интернет и Пошта – савезници у успешном бизнису

Оцените овај чланак
(2 гласова)

etrgovinagoreПАЛИЋ - У каквој је то „интимној вези“ пошта са Интернетом, показала је недавно завршена конференција о „Е трговини“ на Палићу. Просто, једно без другог – не могу. Пошта без помоћи интернета, ни интернет без помоћи поште. Транспорт и достава робе наручене преко интернета, постали су саставни су део успешног интернет бизниса.

То су као неминовност али и као посебну тему препознали и организатори конференције који су пословању пошта и унапређењу њиховог рада када је у питању Интернет трговина посветили посебне панеле и радионице.
Ево неколико питања која су учесници покушали да нам разјасне, а чинила су нам се занимљивим.

Шта је то интелигентна пошта?

То је концепт поште која је оријентисана на корисника да му пружи услугу у било које време на било ком месту, тако што ће омогућити приступ одговарајућим сервисима поште путем различитих канала за приступ (вишеканални приступ). Пример тога је приступ путем мобилних апликација, банкомата, инфокиоска, wеб портала итд.

Како може да се искористи електронски сертификат који идентификује корисника?

Може се највише искористити за услуге управе, за олакшавање административних послова, тако што би корисник на пример од куће, путем тог сертификата (то је идентификација попут личне карте, смарт токен као УСБ) или смарт картице, приступа одговарајућим службама и захтева неке одређене документе који би могли бити достављени онлјан или мејл адресу или на адресу путем поште.

etrgovinadole

.пост платформа - будућност поште

Ова платформа омогућава лакшу електронску трговину, интеграцију три димензије поште – електронске, трговинске и финансијске. .пост платформа је концепт поштанске мреже будуће генерације која омогућава интеграцију класичне поштанске мреже и интернета у циљу олакшане међународне трговине.
Представници Факултета техничких наука- ФТН из Новог Сада, професор и докторант, говорили су на тему Стандардизација адресног система и Улога поштанског логистичког сервиса у развоју епословања.
Никола Трубинт са ФТН-а и Члан савета РАПУ-с објаснио је шта значи појам адреса.
„ Адреса је мултифункционални феномен и за потребе стандарда мора се посматрати шире из строго поштанског круга. Адреса се третира као тачка у простору, као просторски феномен. Географска дужина и ширина на шест децимал одредиће тачку у простору па замислите тај светски адресни систем.
Студент друге године докторских студа Факултета техничких наука, Ђорђије Дупљанин, за Кућу добрих вести одговорио је на неколико питања о томе какву улогу има поштанско логистички сервис у развоју епословања.
„Поштанско – логистички сервиси обухватају класичне поштанске услуге тј. пренос пошиљака и електронске поштанске услуге. Улога је веома битна, с обзиром да је пошта један велики логистички систем, а посебно зато што обухвата електронске услуге која спадају у те поштанско-логистичке сервисе“, рекао нам је Дупљанин.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 април 2014 21:14
Мирјана Бачкоња

Мирјана Бачкоња је рођена 1992. године и студент је новинарства на Факултету политичких наука, у Београду. Поред факултета редовно похађа стручну праксу у САТ Медија групи (SAT Media Groop), а "Кући добрих вести" прикључила се ради ширења лепих и оптимистичних ствари.

Воли музику и плес, јер оне повезују људе и чине их срећним, а читање је испуњава јер књига је човеку увек најбоље друштво.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија