A+ A A-

Мајкрософт представио нову Windows генерацију

Оцените овај чланак
(4 гласова)

windowsВАШИНГТОН- Компанија Microsoft представила је нову Windows генерацију, осмишљену да предводи нову еру личнијег рачунарства на више уређаја који проширују Windows 10 доживљај од великих екрана до искуства без екрана.


Windows 10 означава почетак ере још личнијег рачунарства, у којој технологија нестаје, а у центру су људи.


У овој ери, важна је мобилност искуства, а не мобилност уређаја; доживљај треба да буде беспрекоран, на познат начин на свим уређајима. Људи треба природно да узајамно делују на технологију као што то чине међусобно – гласом, гестовима и погледом. Заштита приватности игра водећу улогу у пружању поузданих доживљаја који људима омогућавају контролу


Windows 10 ће бити доступан као услуга и биће бесплатан за све кориснике Windows 7, Windows 8.1, и Windows Phone 8.1 који надограде систем у току прве године.

nova

 

Ево кратког увида у неке од нових доживљаја које доноси Windows 10:


Кортана стиже PC рачунаре и таблете. Лични дигитални асистент Кортана ће од сада бити доступна на Windows 10 PC рачунарима и таблетима како би помогла људима у обављању послова. Кортана је лични помоћник који учи на основу личних избора како би пружила битне препоруке, брз приступ информацијама и значајним подсетницима, обраћајући пажњу на оно што је најважније. Интеракција је природна и лака путем говора или куцањем, са напредним карактеристикама управљањем Кортаном за више поузданости и транспарентности.


Ново веб искуство за Windows 10. „Пројекат Спартанац“, нова генерација прегледача пружа могућност обележавања путем тастатуре или оловке и дељење са пријатељима, режим читања без ометања и повезивање са Кортаном за бржи рад на мрежи.


Xbox на Windows 10. Играјте паралелно игрице на вашем Xbox One на Windows 10, играјте игрице са пријатељима путем различитих уређаја и доживите искуство сјајне графике направљене уз помоћ DirectX 12.


Office za Windows 10: Office универзална апликација на Windows 10 доноси конзистентно, touch-first искуство на телефонима, таблетима и PC рачунарима. Нове верзије Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook су креиране из почетка како би радиле на Windows, направљене за додир и нуде корисницима непогрешиво Office искуство које им је познато и које воле. Са познатим Office карактеристикама, могуће је креирање и измена Word докумената са лакоћом. Нова карактеристика у PawerPointu омогућава људима коментарисање слајдова у реалном времену, а нове touch-first контроле у Excelu омогућавају лако креирање табела без тастатуре и миша. Следећа верзија Office десктоп програмског пакета се развија и Мicrosoft ће имати још тога да подели током наредних месеци.

 nova1

 

Прва холограмска компјутерска платформа на свету. Windows 10 омогућава програмерима креирање холограмског искуства у правом свету, а нови Microsoft HoloLens је први бежични холограмски компјутер коме нису потребне жице, телефони или конекција са PC рачунаром. У комплету са напредним сензорима, системом нове генерације на чипу и потпуно новим холограмским процесором (HPU) који разуме шта радите и свет око вас, Microsoft HoloLens без икаквих жица обрађује терабајте података из сензора у реалном времену.


Нови Microsoft Surface Hub оптимизује Windows 10 доживљај за групе: Surface Hub користи предности Windows 10 , Skype for Business и Office 365 како би учинио да се свака особа, удаљена или присутна осећа као да је у истом колаборативном простору.
Наредне недеље биће доступан најновији Windows 10 технички приказ за PC рачунаре и по први пут, за телефоне, нешто касније у фебруару. Можете искусити много сјајних новитета које је Microsoft представио ако се укључите у програм Windows Insider Program на адреси www.preview.windows.com.


За цео увид у представљене новости, можете погледати пост Терија Мајерсона на Windows Blog.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 22 јануар 2015 23:11
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани