Кућа Добрих Вести

Login

Beeblog - највећа регионална блог платформа, са 100.000 активних блогова

Оцените овај чланак
(4 гласова)

bloggggggБЕОГРАД - Гага Ђермановић, позната и призната блогерка, онлајн ПР стручњак и предузетница из Новог Сада, се одважила на највећи и најодважнији корак њене каријере.

 

Куповином bloger.ba, blog.rs и blogeri.hr поставља основе за највећу регионалну платформу за блогере која на самом старту има 100.000 активних блогова.


Након вести која је одзвонила регионалном блогосфером о аквизицији блоггер.ба, најстарије блог платформе на овим просторима, из PRpepper-a нам је потврђена и аквизиција blog.rs и blogeri.hr


На овај начин мрежа блогерских платформи предузетнице из Новог Сада обухвата 400.000 блогова, креирајући тако најмасовнији регионални “блогерски капитал”.


Ове три аквизиције су почетни корак у креирању BeeBlog.network, највеће регионалне блогерске мреже.


Bloger.ba постоји од 2004. године и прва је блог платформ у региону. Окупља 340.000 блогера из региона и близу 4.000.000 објављених блог постова.


Blog.rs постоји од 2006. године са преко 20.000 блогова и преко 200.000 објављених постовa, док је blogeri.hr – блог агрегатор који такође постоји од 2006. године са близу 3.000 пријављених блогова из Хрватске и региона.


BeeBlog.network ће тако ујединити заиста велики број блогова под једним кровом, задржавајући специфичности и аутономију блогера у појединачним земљама.


Исти квалитет биће омогућен свим нашим блогерима, али и блогерима на будућим платформама које планирамо да покренемо и припојимо.


Основна вредност коју ће уживати чланови је повезивање како би се омогућио лакши приступ већем броју читалаца. Тако ћемо директно допринети повећању видљивости и значаја појединачних блогова.


Ове аквизиције носе у себи и дозу симболике, узевши у обзир да је Драгана Ђермановић јавности постала позната по свом блогу који је од 2008. водила управо на платформи blog.rs.

 

Гагин блог је доста читан у заједници која се бави онлајн ПР-ом и пословним активностима на вебу, и блогерка га често оценује као место које јој је отворило врата веома успешне каријере.


Сопствени Blog vs платформа

 

Иако у 2015. време није превелики изазов имати свој сајт или блог наспрам пре, рецимо 10ак година, то и даље није нетривијалан подухват. Независност и слобода се плаћа одређененим обавезама и одговорностима попут куповина и одржавање домена, хостинга, софтвера.


Велика предност блог платформи је снажан друштвени елемент — чак и блогери-почетници одмах имају читалачку публику, видљивост и интеракцију са осталим блогерима и читаоцима на платформи.


Према истраживању #Blogometar15, 80 одсто блогера већ користи управо блог платформе за писање. Није потребно превише маште да се замисли да супериорно корисничко искуство може да доведе до тога да БееБлог.нетwорк привуче и задржи значајан број квалитетних аутора.


Централно место и пулс блогосфере


Осим што ће рекреирати платформу за блоговање, BeeBlog ће и агрегирати садржај са осталих платформи и блогова на сопственим доменима. Циљ је да повежу што већи број блогова по темама и другим критеријумима. Како нам каже Гага, и у овој раној фази постоје договори са значајним бројем најпопуларнијих регионалних блогера.


У зрелој доби друштвених мрежа често се може чути да блогови губе на смислу, али различита истраживања показују да су и даље сасвим актуелни — 77% људи на интернету чита блогове, а колико су утицајни говори и податак да је 61% купаца у САД обавило куповину након препоруке са блога. У последње 3 године број блогера порастао је за 30%, док већина људи редовно чита 4-5 блогова, уз и даље изражени тренд раста броја компанијских блогова.


У плану су нове инвестицијe. Ускоро би требало да буде формирана Bee Premium Grupe — једне веб организације за све корпоративне потребе. 


BeeBlog звучи као сјајан концепт, и у питању је изузетно амбициозан пројекат, који ће бити изванредно изазовно направити, оживети и развијати, али би његов успех био важан и за блогере, за публику, и за домаће интернете као такве.

 

Извор: Кућа добрих вести/Startit.rs


Последњи пут измењено петак, 10 април 2015 13:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија