Кућа Добрих Вести

Login

Предности интернет оглашавања

Оцените овај чланак
(2 гласова)

marketingggggБЕОГРАД - Колико год се наглашавао утицај интернета на пословање, а самим тим и на оглашавање, као и претпостављање о још већем утицају онлајн пословања у будућности, и даље се стиче утисак да предузетници већи значај придају традиционалном оглашавању.


Навике да се мала и средња предузећа оглашавају углавном путем новина, часописа, билборда, путем радија и телевизије, постају прошлост из разлога што интернет оглашавање пружа многобројне предности.


У наставку вам набрајамо најмање пет разлога зашто је интернет оглашавање боље од традиционалног оглашавања

 

Величина интернет тржишта


Без обзира да ли вам је циљ да опслужите велики број потрошача или имате специфичне тржишне сегменте које желите да задовољите, интернет вам омогућава да дођете до свог циља.


Већ је позната фраза да су данас сви на интернету, и да огромна већина данашњих потрошача има свакодневну навику коришћења интернета, од читања новина, преко комуникације са родбином и пријатељима, па све до тражења производа због њихове куповине.


Посебна предност интернет оглашавања је брзина ширења онлајн тржишта у односу на засићено офлајн тржиште. А колико онлајн корисника има само у Србији, можете прочитати овде.


Могућност промене и унапређивања рекламних кампања


Флексибилност коју нуди интернет оглашавање не може да понуди ниједан други медиј оглашавања.


За разлику од телевизијског, радио, или оглашавања путем часописа или новина, интернет вам омогућава да видите одмах реакцију тржишта у односу на вашу кампању, што би у случају традиционалних медија трајало читаву вечност.


Ово представља веома моћну алатку, а изузетно ју је лако користити. Затим, на основу аналитичких података, можете одмах променити рекламну кампању у ходу и прилагодити је да буде ефектнија, и то све док траје кампања.

 

Мерљивост


Онлајн пословање омогућава најтачније мерење, у смислу броја прегледа огласа, броја кликова, пријављивања на Newsletter, лајкова и слично. Поред тога, могуће је утврдити и путовање потрошача током сурфовања вашим веб страницама.
Све ове информације у огромној мери повећавају моћ анализирања понашања купаца, а самим тим и квалитетнију понуду и рекламну кампању.

 

Интерактивност


Огромна предност интернета у односу на телевизију (на пример), је та што интернет омогућава оглашивачима да директно одговоре купцима и комуницирају са њима.

 

Купци могу да разговарају, дописују се, или комуницирају путем видео снимка са оглашивачима, што представља немерљиву предност у односу на традиционалне медије, поготово због добијања прецизног одговора од потрошача, као и директних и јасних замерки.

 

Прецизност приказивања огласа


Интернет оглашавање вам омогућава да прилагодите своје огласе много прецизније него било који други медиј за оглашавање. Ово прилагођавање омогућавају многобројни филтери који минимизирају приказивање огласа корисницима који нимало нису заинтересовани за производе које ваша фирма нуди.

 

Филтери омогућавају да се реклама прикаже кориснику који тражи нешто што је логички повезано са вашим производом или услугом, затим можете одабрати унутар ког региона, земље или говорног подручја желите да се ваш оглас приказује, као и којој старосној групи да буде приказан.

 

Такође, оглас може бити приказан на основу претходних интересовања и склоности различитих корисника интернета, а све у циљу приказивања онима које ваш оглас може да занима.

 

Чак и ако мислите да ови разлози за интернет оглашавање нису довољни, запамтите једну чињеницу: велика већина ваше конкуренције се већ налази на интернету, где се бори за кључне речи на резултатима претраге или појављује на сајтовима који имају релевантне текстове за ваш бизнис.

 

Касно укључивање у ову трку може имати изузетно негативне последице на ваше пословање. Поред тога, интернет је присутан и на моблиним телефонима, који се креће заједно са купцима, и који представља изузетно средство за пласман адекватних огласа.

 

У тексту су наведене само неке од многобројних предности које нуди интернет оглашавање. Разлога за покретање и одржавање рекламне кампање је прегршт, и претпоставља се да ће у будућности тај број још више порасти.

 

Извор: Marketinguj.me/Kuća dobrih vesti


Последњи пут измењено недеља, 13 септембар 2015 13:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија