Кућа Добрих Вести

Login

Дан девојака у ИТ технологијама

Оцените овај чланак
(3 гласова)

poslvonazeneeeeeБЕОГРАД – Манифестација поводом Међународног Дана девојака у информационо-комуникационим технологијама биће одржана сутра у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић.


Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, свечано ће отворити Дан девојака у ИКТ-у (Girls in ICT Day), најављено је данас из тог министарства.


Дан девојака у ИКТ-у је пројекат Глобалне мреже жена у ИКТ-у, успостављен под окриљем Међународне уније за телекомуникације, на предлог Републике Србије, 2010. године.


Овај дан се обележава у целом свету сваког четвртог четвртка у априлу, са циљем да се девојчицама и девојкама приближе занимања у области информационих и телекомуникационих технологија, природних наука и инжењерства. 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 27 април 2016 20:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија