A+ A A-

Отворен Интернет клуб за сениоре у Волонтерском сервису Звездаре

Оцените овај чланак
(1 Глас)

klabingБЕОГРАД - Настављајући да развија програме подршке и едукација за старије Звездарце, у петак, 1. јула је у Волонтерском сервису Звездаре, Булевар краља Александра 395 почео са радом Интернет клуб за сениоре.

 

Клуб је настао на иницијативу волонтера едукатора и полазника „Школе компјутера за сениоре” који су претходне три године похађали ову бесплатну „Школу“ и изразили жељу за даљим учењем и дружењем, објавила је општина Звездара.

 

Клуб ће радити током целе године сваког петка, а у летњим месецима у термину од 9 до 11 сати.



Прве кориснике Клуба, поздравио је Александар Ерор, председник Скупштине општине Звездара, речима да му је драго да види старије суграђане који уче и у пензионерским данима и да се нада да ће у Клубу, поред квалитетно проведеног слободног времена, научити све што их интересује.


Поред Александра Ерора, отварању Клуба су присуствовали и Славољуб Николић, помоћник председника Општине и чланови Већа ГО Звездара: Мирослав Мариновић и Бранислав Пауновић.

 

Пожелевши добродошлицу звездарским сениорима, Радмила Урошевић, помоћник шефа Одељења за друштвене делатности и координаторка Волонтерског сервиса Звездаре, рекла је да је Клуб прилика за нова знања, развијање потреба и могућности, што је важан услов за квалитетнији живот, а да су звездарски сениори доказали да је учење током целог живота и важно и потребно.



Волонтери едукатори у Школи компјутера, Игор Шишковић, Срђан Лишчевић и Ненад Константиновић, били су доступни сениорима за индивидуална додатна објашњења, као и онима који су данас први пут сели за компјутер и читали дневне новине у Клубу. Наглашено је да у Клубу нема „глупих“ питања, да ништа не могу да покваре и да им је потребна само воља за учењем а што је већини сениора највећа подршка у савладавању страха у раду са рачунарима.



На отварање је из радозналости дошло неколико пензионера који су се убрзо уписали у Школу компјутера за сениоре и већ следеће среде ће сести у „школске клупе“ Волонтерског сервиса.

 

Све услуге Интернет клуба и Школе компјутера за сениоре су бесплатне.

 

За додатне информације заинтересовани се могу јавити на телефон 286 44 26 сваког уторка и четвртка од 9 до 14 сати, као и путем мејла на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 04 јул 2016 23:27
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани