Кућа Добрих Вести

Login

“Maker Fest” на Новосадском сајму

Оцените овај чланак
(1 Глас)

makerfestttttttНОВИ САД – На Новосадском сајму данас ће се у Конгресном центру одржати „Maker Fest”.


Овај Фест је настао као идеја да се у Србији одржи манифестација попут “Мaker Fair”, који се одржава широм света и свакако је постао једна од најпопуларнијих сајамско-конгресних манифестација, најавио је Новосадски сајам.


Планирано трајање манифестације је од 15 до 20 часова а улаз је бесплатан.


Основна намена је да се представи какав нас свет очекује под утицајем нових технологија и обухватиће област:

 

- Микроконтролери (Аrduino, Raspberry, Intel…)
- Роботика
- “Internet of things”
- Дигитална фабрикација (3Д опрема, CAD и CAM софтвер)

 

Концепт ове манифестације је да се на истом месту, заједно нађу образовне установе, удружења, ФабЛаб-ови, разне техничке секције са једне стране, и компаније које се баве производњом и применом опреме из сфере најновијих технологија са друге стране.
Манифестација је замишљена као једнодневни догађај, организован у Конгресном центру “Мастер” Новосадског сајма , који би обухватио три сегмента: предавања у сали (до 100 места), изложбу радова младих ствараоца (школе, секције, радио клубови…) и пословну презентацију производног програма компанија излагача.


Шта учесници и посетиоци могу да очекују


Информативна предавања увешће их у свет ИоТ-а, паметних градова, самовозећих аутомобила, 3Д техонологија, роботике, микролектронике и показати како се компаније прилагођавају дигиталној ери. Изложба интересантних пројеката треба да подстакне и друге да се почну бавити савременим технологијама. 


Организатори манифестације


Поред Новосадског сајма као домаћина, у организацији манифестације би заједно учествовали Спринт НТ доо, Нови Сад и Удружење “Мејкер” из Новог Сада.


Позив за учешће


Намера организатора је да окупе што више школа и других образовних институција да се у једној опуштеној и интересантној атмосфери међусобно упознају и повежу. Циљна група су школе техничког усмерења, а нарочито оне које су отпочеле да примењују роботику и електронику у својим секцијама или настави. Присуство ИТ компанија које ће бити заједно са свим излагачима, биће одлична прилика да се успостави веза између образовних установа и привредних субјеката.

 

Ушешће образовних установа може бити вишеструко. Основно је да се организују групе ученика да посете манифестацију.
Уколико постоји организована секција или група која се бави роботиком или електроником, обезбедиће се простор за излагање.


Током манифестације су планиране неке забавне активности (такмичења у роботици), све са циљем да се млади што више заинтересују за нове технологије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 јун 2017 13:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија