Кућа Добрих Вести

Login

Нове интернет презентације судова

Оцените овај чланак
(0 гласова)

sajtovisudБЕОГРАД - Министарство правде у оквиру пројекта “Централне платформе за развој интернет страница правосудних орг ана“ израдило је за све судове у у Србији, који до сада нису имали адекватне интернет презентације (сајтове).

 

 

Пројекат, поред наведеног, подразумева унапређење транспарентности рада судова у садржајном, техничком и графичком смислу.

 

Већина судова до сада није имала адекватне презентације, док су они који су их имали одржавали самостално и одвајали део свог буџета у ту сврху. Из тог разлога, овај пројекат омогућава централно управљање садржајем сајта, много већу сигурност и знатно смањење трошкова одржавања, објавило је Министарство правде.


Циљ је да сви судови имају униформисане интернет презентације, не само у дизајну, већ и у квалитету информација које пружају грађанима, тако да оне буду транспарантне, правовремене, тачне и корисне.


Такође, омогућено је приказивање ових интернет презентација и на мобилним уређајима, таблетима и мониторима широке резолуције.


Како нови систем интернет презентација пред собом поставља нови, али једноставнији начин управљања садржајем сајтова, данас је у Министарству правде одржана и прва обука за администраторе из 18 судова, који ће добити своју интернет презентацију. Обуке ће се одвијати по фазама и циљ је да укључи све судове, укупно 161.


Правосудни органи који данас прошли почетну обуку су: Виши и Први основни суд Београду, Виши и основни суд из Сремске Митровице, затим основни судови из Рашке, Прокупља, Петровца на Млави, као и привредни судови из Београда, Сомбора, Ваљева, Суботице, Панчева, Новог Сада, Краљева, Сремске Митровице, Пожаревца, Зајeчара и Привредни апелациони суд у Београду.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 август 2017 14:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија