Кућа Добрих Вести

Login

Сајт за бесплатно учење WordPressa

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Wordpresssssss454545БЕОГРАД - Покренут је сајт wpakademija.rs на коме су тренутно доступна три WordPress курса у виду бесплатних видео лекција.

 

“Када се десила аквизиција пре тачно годину дана, једно од главних питања које смо постављали себи било је — како ћемо успети да скалирамо све оно што радимо, а да уз то одржимо и квалитет око ког никада нисмо правили компромисе. Често смо истицали у разговорима са странцима како је домаћа ИТ сцена посебна, колико имамо талентованих инжењера и на каквим све изазовима ми то радимо овде. А када се причало о WordPress заједници, еуфорично смо делили позитивне примере колико ми ту пријатеља имамо и како су то сјајни (и успешни) људи, а сви долазимо из тако мале земље”, објашњава Петар Атанасовски вођа Customer Happiness тима у Devani Technologiesзашто су се одлучили на овај корак.

 

“Размишљајући о (потенцијалном) запошљавању великог броја људи, рађале су се и идеје — шта би било када бисмо успели да прогурамо причу да не постоји само канцеларија у Београду, него и да људи ван главног града могу да раде за GoDaddy, a а да не морају да се преселе? Како би супер било да WordPress заједница буде доступна у још више градова него сада? Колико живота можемо да променимо и на колико породица можемо да утичемо, ако поделимо своје знање бесплатно?”, каже Атанасовски.

 

„Тако је наш фокус пребачен са “Хајде да запослимо X људи у 2017. години” на “Хајде да поделимо своје знање са што више људи и да ојачамо домаћу WordPress заједницу, потпуно децентрализовано”, додаје он.

 

„Паралелно са тим, наставили смо да градимо културу и радно окружење које људи воле, па смо веровали да када год се појави неко ново радно место, људи из заједнице (или ко већ се пронађе у том опису посла) ће се пријавити да ради са нама”, истиче Атанасовски.

 

„И тако је све почело. Партнерство са Стартитом је био потпуно логичан склад, нови центри по Србији су се отварали, а ми смо желели да знање буде доступно свима и да посао не захтева већа жртвовања од људи који живе ван Београда. Прву WordPress академију “Развој WordPress тема” смо одржали у Инђији у фебруару ове године. Прошла је сјајно, шеснаест полазника је оценило академију максималном НПС оценом 100, а неки од утисака су описани и у овом видео клипу”, наглашава он.

 

„Након тога смо наставили са две академије истовремено, у Новом Саду и Београду, које су такође сјајно прошле. Тада смо одлучили да се у току летње паузе потпуно посветимо томе да све материјале са наших дотадашњих радионица уобличимо у видео курсеве и тако је настала онлине бесплатна WordPress академија. Захваљујући искуству које смо стекли кроз предавања уживо, као и феедбацку полазника академије, на сајту wpakademija.rs тренутно постоје три курса — Основе Word Pressa, Развој Word Press тема и ManageWP.Свака лекција има видео материјал и скрипту, а након неколико пређених лекција постављени су квизови за проверу знања”, каже Атанасовски.

 

“Овде наравно не стајемо. Академију настављамо у Зрењанину и Ваљеву у октобру, са напреднијим темама које желимо да обрадимо — REST API и развој додатака за WordPress“, додаје он.

 

„Проћи ћемо заједно кроз REST API основе, како бисмо разумели чему служи и који су то практични примери употребе, саму примену у Word Pressu, и друге API примере, разумећемо референце, глобалне параметре, аутентификацију и додатке за аутентификацију, клијентске библиотеке, израду додатака за WP који користе API, повезивање и уграђивање, као и коришћење Постман алата. Након што прикупимо нова искуства и фидбек на осмишљени концепт, и ови курсеви ће се наћи на сајту и биће бесплатно доступни свима.

 

Извор: Кућа добрих вести/Startit.rs


Последњи пут измењено среда, 20 септембар 2017 15:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија