Кућа Добрих Вести

Login

Шта је то ових дана уздрмало пословну мрежу LinkedIn?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

MajayeenkoviicБЕОГРАД -  Београђанка Маја Зеленовић поставила је статус на енглеском језику, на пословној мрежи LinkedIn која је за само неколико сати привукла скоро 100.000 људи широм света, а тај број се из сата у сат повећава, каже статистика ове социјалне мреже.


Познато је да је LinkedIn затворена пословна мрежа са специфичним начином повезивања људи и да “зид” није лако освојити нити је једноставно изазвати реакцију међу пословним светом.


Наша суграђанка, која већ 6 година ради за инострано тржиште, а живи у Београду, кроз своју мрежу од више од 4000 пословних контаката, послала је поруку међународним компанијама коју ретко када можемо прочитати на друштвеним мрежама и која је изазвала велику пажњу пословног света.


Према LinkedIn статистици, порука је стигла до око 1200 генералних и извршних директора широм света, највише из Америке, Швајцарске, Аустрије, Аустралије, Велике Британије и Скандинавије. Будући да је статус шеровао велики број људи, треба имати у виду да је број оних који су прочитали статус о Србима далеко премашио цифру од 50.000.


Осим овако неочекиване реакције, статус је коментарисало и више десетина људи из бизниса који живе у суседним републикама, међу којима су се нашли и оштрији коментари са примедбама упућеним ауторки да фаворизује Србе и да заправо цео простор бивше Југославије има исте квалитете.


Поред традиционалних “суседских” реакција, компаније из Америке нашле су се прве које су јавно изразиле жељу да запосле Србе, као и представници међународних компанија које су делили лична позитивна искуства са нашим кадром.


Статус преносимо у целости:


 “Something about Serbian employees for non-Serbian employers:


If you read the average Serbian CV, you will mostly notice that there are lots of different jobs included, there is no straight path in careers, and that the person is skilled and experienced for couple of different jobs. I highly recommend you to hire Serbians, because you will gain wizard and sometimes magician and they will be able to solve any kind of problem and crisis, because they are trained to do it every day in Serbia, in their companies. Serbian employers ask from employees to do couple of jobs at the same time and to be equally brilliant in each. That's because they are pushed to learn lots of things, they are pushed to solve problems if they want to survive. If you take Serbian as employee, you will get pretty big treasure for your company.

I can freely say Serbians are one of the best employees”.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 26 септембар 2017 16:59

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија