Кућа Добрих Вести

Login

Све што треба да знате о шестом Аgile month-u

Оцените овај чланак
(1 Глас)

AGILEMONTHDFDFDFDFБЕОГРАД - Сваке јесени и пролећа, одржава се по једна серија курсева и тренинга посвећених агилном развоју софтвера.

 

Овај низ едукација, који траје месец дана, одавно је познат ИТ свету као Agile Month.

 

Наредни, 6. Agile Month ће бити у априлу 2018.

 

Током априла, одржаће се неколико сертификационих Agile курсева, као и напредни тренинзи. Сертификациони курсеви се одржавају у сарадњи са Сцрум Аллианце, кровном организацијом за Scrum framework у свету (најчешће коришћен агилни фрамеwорк). То су, пре свега, сертификациони курсеви за Scrum Master и Product Owner улоге. До сада су ова два курса увек била дводневна.

Међутим, у овом Agile Month по први пут ће се одржати и тродневни сертификациони Сцрум Мастер курс (обогаћен додатним праксама и многим примерима из свакодневног пословања). Од претходног Agile Month-а уведен је и Certified Agile Leadership курс, који је намењен свима онима који би да науче више о Агилној трансформацији и вођењу тог процеса, лидерским техникама које се могу применити у организацији, тиму и на индивидуалном нивоу.

 

 

Сертификат CAL1 након овог курса такође издаје Scrum Alliance.

 

Што се тиче напредних тренинга са програма Континуиране Агиле едукације, два од три у овом Agile Month-у водиће Agile Coach Зоран Вујков. То су: Agile Requirements & User Stories i Agile Planning & Estimating.

 

 

Садржај ових тренинга је уско повезан и препоручује похађање оба, уколико полазник нема одређено предзнање бар о једној од поменутих тема. Ови тренинзи су једнодневни, као и напредни тренинг који ће водити Marc Löffler, Agile Retrospective Masterclass.

На крају Agile Month-a – април 2018, тачније 27. априла, одржаће се 3. Agile Serbia конференција у Мадлениануму, у Београду. Ово је један од највећих догађаја на теме агилност, лидерство и развој софтвера у СЕЕ региону.

 

Програм се одвија на три сцене, кроз предавања, дискусије и радионице. Додатно, у неформалном простору под називом Coaching Corner током целог дана учесници могу поразговарати са Agile Coach-евима.

 

Све информације о курсевима и тренинзима доступне су на сајту www.agile-serbia.rs а распоред ових едукативних догађаја погледајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Startup.icthub.rs

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 15 март 2018 12:46

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија