Кућа Добрих Вести

Login

Бесповратна средства за интернет пројекте

Оцените овај чланак
(2 гласова)

logo-uvodnaБЕОГРАД - Регистар националног интернет домена Србије (РНИДС) расписао је конкурс за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке пројектима популаризације Интернета за 2012. (скраћено: 4ПИ)

За средства из 4ПИ могу да конкуришу сва правна лица, или предузетници са седиштем у Србији, под условом да су регистровани најкасније до 1. септембра 2011. године, објављено је на сајту РНИДС-а.

Рок за пријаву пројеката је 23. новембар, а листа изабраних пројеката биће објављена до 21. децембра ове године.

 

Повећање корисног интернет садржаја на српском језику

 

Циљеви конкурса, који је РНИДС расписао већ трећу годину за редом, су повећање корисног интернет садржаја на српском језику и писму у националном интернет адресном простору (.срб и .rs, називи домена), као и повећање броја регистрованих назива националних интернет домена.

Бесповратна средства морају да буду намењена за: креирање друштвено корисних садржаја на Интернету намењених грађанима Србије, унапређивање информисаности најшире јавности о предностима коришћења Интернета у свакодневном животу и раду, развој наменских интернет сервиса за привреду и грађане Србије.

Ту су још и развој е-управе, е-пословања и е-учења, унапређивање примене Интернета у истраживању и образовању, посебно у перманентном образовању.
Могу да конкуришу и сви чији су пројекти усмерени ка доступности интернета за све грађане Србије, нарочито оне са нижим степеном образовања, слабијим социјалним статусом и умањеним психо-физичким способностима.

Све активности морају да буду реализоване на интернет сајту на једном од националних интернет домена (.срб или .rs).

 

Укупна расположива средства су четири милиона динара

 

У условима конкурса, објављеним на интернет порталу РНИДС-а , нето износ одобрених средстава по пројекту не може да буде мањи од 300.000 динара, нити већи од 700.000 динара.

Средства се додељују за суфинансирање пројеката у максималном износу од 50 одсто предвиђеног финансијског плана пројекта, а биће суфинансиране активности које су започете најраније 1. јануара 2013. и окончане најкасније до 31. јула 2013.

Конкурсна документација се преузима са сајтова 4pi.rs или 4пи.срб,  на којима се може прочитати и комплетан позив, са свим детаљима конкурса.

На Конкурсу који је спроведен прошле године, од 191 пријављеног пројекта, одабрано је 26 пројеката који су добили финансијску подршку РНИДС-а.

 

Кампања "Нађи ме лако"

Почетком овог месеца Регистар националног интернет домена Србије је покренуо кампању "Нађи ме лако" за промоцију националних интернет домена .rs и .срб.

Корисницима Интернета у Србији РНИДС жели да представи предности поседовања сопственог интернет домена, како за фирме, тако и за појединце. То је први корак у стварању идентитета и развоју пословања путем Интернета, али и предуслов да их, путем интернет претраживача, увек и свако лако пронађе.
Гугл (Google) на свом сајту тврди да је 97 одсто свих претрага локалног карактера, а да управо националне домене користе за одређивање ком тржишту је који сајт намењен. Према изјавама званичника овог претраживача, Гугл у претрази даје предност сајтовима који су на локалним, националним интернет доменима, какви су наши .rs и .срб.

nadji-me-lako

Кампања под слоганом "Нађи ме лако" намењена је појединцима и предузетницима који свој лични рад, или мали бизнис желе да представе и на Интернету. На интернет сајту nadjimelako.rs (достпуном и на ћириличкој адреси њњњ.нађимелако.срб), објашњено је зашто је добро да имате свој .rs и .срб домен, како да их правилно одаберете и где и како да их региструјете. Такође, дата су и општа упутства о изради интернет сајтова и начинима добре промоције на интернету.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 08 октобар 2012 15:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија