Кућа Добрих Вести

Login

Гугл ће развијати српску стартап сцену у партнерству са Стартитом

Оцените овај чланак
(1 Глас)

googlelaunchpadсссссссСрбија ће постати прва земља у Европи чији ће акцелератор, Стартап академија, бити подржан од стране Google Developers Launchpad програма и придружити се растућој мрежи независних акцелератора широм Латинске Америке, Африке, Европе и Азије.

 

Гугл је одлучио да подржи растућу српску стартап сцену удруживши се са Стартитом, кроз програм Google Developers Launchpad , који помаже раст програмерских заједица и стартапа.

 

Ова иницијатива ће отворити нове прилике за српске предузетнике и значајно ће проширити и интернационализовати њихову бизнис мрежу и базу знања. Партнерство ће бити фокусирано на пружање подршке стартапима који су део Стартитовог акцелераторског програма, Стартап академије.

 

Стартапи ће добити подршку у виду менторисања, кноw-хоw искустава и многих других бенефита произашлих из Гугловог двадесетогодишњег искуства у истраживању и увидима у најбоље праксе за изградњу бизниса, производа и тимова на великој скали. Поред онлајн подршке и материјала, вредност за домаћи екосистем биће пружена и кроз редовне посете Гуглоових представника и ментора.

 

Стартитова Стартап Академија је први европски акцелератор који ће постати део Гоогле-овог програма, поставши тако део елитне групе најбољих светских акцелератора.

 

Ови ресурси ће помоћи Стартитовом стартап портфолију — који већ укључује неке од најбрже растућих компанија у региону — да експоненционално скалирају свој бизнис.

 

Гоогле верује да ће у годинама које долазе, тржишта изван Силицијумске долине све више утицати на глобални стартап и технолошки екосистем. Kevin O’Tul, директор међународног раста за Google Launchpad, прокоментарисао је ово партнерство:

 

"У Google Developers Launchpad смо веома узбуђени да радимо са Стартап Академијом на даљем развоју српског стартап екосистема. Програм „Powered by Google Developers Launchpad”постоји са циљем оснаживања стартап екосистема широм света кроз врхунске акцелераторе, помажући им да оснаже једни друге кроз дељење искустава и ресурса".

 

"Ово је веома важан тренутак за српску стартап сцену — чињеница да је Гугл одлучио да се прикључи мисији развоја српских технолошких, предузетничких подухвата је важан знак поверења у капацитете и потенцијал локалног екосистема. Узбуђени смо због своје улоге у овом програму и тога што ћемо бити посредник који доноси огромне вредности и ресурсе Гоогле-а за оснаживање локалне стартап заједнице", истакао је Вукашин Стојков, суоснивач Стартита и програмски директор Стартап Академије.

 

Ово партнерство се наставља на пилот програм подржан од стране Google Launchpada, Launchpad Start, који се одржао у Новом Саду раније овог месеца, окупљајући више од 50 међународних ментора током петодневног боотцампа са српским стартапима.

 

Ово партнерство видимо као једно значајно препознавање потенцијала целе домаће заједнице, и препознавање рада многих организација на њеном развоју.

 

Истовремено, у питању је и један велики комплимент Стартиту и свему што смо радили и постигли у претходних 10 година. На свему томе смо захвални свима вама који сте нам то омогућили — свим партнерским фирмама и организацијама, свим пријатељима и свима вама који сте нам давали поверење тако што сте били публика на нашим догађајима и на овом блогу.

 

Google Developers Launchpad је грана Гугла која управља глобалним акцелераторским програмом који помаже стартапима да остваре раст. Гоогле thought leader када је реч о изградњи и скалирању производа и бизниса коришћењем најнапреднијих технологија, а Лаунцхпад постоји са циљем да подели и рашири најбоље праксе кроз глобалну заједницу оснивача и стартапа.

 

Google Developers Launchpad не узима никакав власнички удео у стартапима из свог акцелераторског портфолија, већ се фокусира на развој компанија и њихових екосистема на дугорочном плану.

 

Извор: Стартит/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 03 мај 2018 21:29

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија