Logo
Одштампајте ову страницу

Обиђите Ђердапску клисуру на два точка

Оцените овај чланак
(3 гласова)

djerapppppppБЕОГРАД - Компанија Arriva Litas, део Deutsche Bahn-a, глобалног лидера у области услуга транспорта и логистике, и Arriva Grupe која послује у 14 земаља, и ове године бициклистима и љубитељима активног одмора омогућава једноставан приступ чудесним бициклистичким стазама на подручју Ђердапске клисуре захваљујући аутобусу са носачем бицикла који свакодневно саобраћа на линији Београд – Кладово - Београд.


Реч је о иновативном концепту који је компанија Аррива у партнерству са немачком организацијом за међународну сарадњу ГИЗ и Дунавским центром за компетенцију применила на нашем тржишту који повећава слободу мобилности, поставља више дестинација у домет бициклиста и промовише бициклизам као алтернативу кратким вожњама аутомобилима како би се смањиле емисије штетног гаса.


Као компанија која је дугорочно посвећена унапређивању квалитета превоза путника у Србији кроз различите моделе инвестирања, Аррива је са партнерима обезбедила ову специјалну аутобуску линију са носачем који може да понесе 5 бицикала док је услуга коришћења носача уз куповину карте бесплатна.


Аррива аутобус са носачем бицикала саобраћаће на линији Београд-Кладово-Београд сваког дана по следећем реду вожње:
од Београда ка Кладову: Београд, 06:00 - Пожаревац, 7:15 - Велико Градиште, 8:10 - Голубац, 8:35 - Доњи Милановац, 9:45 - Кладово, 11:00.


од Кладова до Београда: Кладово, 16:15 - Доњи Милановац, 17:30 - Голубац, 18:35 - Велико Градиште, 19:00 - Пожаревац, 19:50 - Београд, 21:10.


Цена повратне карте за Аррива поласке на релацији Београд-Кладово износи 2.300 динара, док је цена карте у једном правцу 1.550 динара.


Подручје Ђердапске клисуре је изузетна бициклистичка дестинација која се састоји од шест мањих рута прилагођених различитим групама – од најлакше за породичне вожње, до најтежих за љубитеље екстремног спорта.


Ђердапска бициклистичка рута повезује Кладово и Дробету Турну Северин, а чак петнаест природних и културно-историјских атракција мапирано је на овој рути - седам у Србији, седам у Румунији и једна заједничка – хидроелектрана Ђердап.


Осим саме бициклистичке руте, бициклисти могу да посете Голубачку тврђаву, као и археолошко налазиште Лепенски Вир, а навигација кроз ову невероватну бициклистичку авантуру значајно је олакшано захваљујући бесплатној Iron Gate Cucling апликацији која је доступна за Андроид и иОС телефоне.

 

Извор: Туристички цвет/Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015