Logo
Одштампајте ову страницу

Други међународни књижевни фестивал „Инђија Про Поет 2018“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

INDJIJAKNJIGAИНЂИЈА - Други Међународни књижевни фестивал „Инђија Про Поет 2018“ биће одржан од 1 до 5. јуна 2018. године у Инђији уз учешће више од 50 књижевника из 20 држава.

 

На свечаном отаварању Фестивала у петак 1. јуна у 19 сати у Галерији Куће Војновића у Инђији биће додељена главна награда фестивала „Гранд при Про Поет 2018“ истакнутом српском писцу Миловану Витезовићу.

 

Током трајајања Фестивала „Инђија Про Поет 2018“ биће одржана и дводневна Конференција „Велики господин Дунав“ уз учешће писаца и теоретичара књижевности подунавских земаља. То је друга Конференција у серијалу са овом тематиком, која је започета прошле године у словачкој престоници Братислави. Међу учесницима су Мирослав Бјелик, председник Савеза писаца Словачке, Бојан Ангелов, председник Удружења писаца Бугарске, Радомир Андрић, председник Удружења књижевника Србије, као и аутори из Румуније, Украјине, Аустрије, Хрватске и других подунавских држава.

 

Уз програме под називом „Књижевни меридијани“ који ће се одржавати у библиотеци „Др Ђорђе Натошевић“ у Инђији, у Великој дворани Културног центра Инђија биће одржано и гала књижевно вече „Међународни књижевни митинг“ на коме ће наступити и Ентела Каси из Тиране, председница албанског ПЕН центра, турски писац Месут Шенол, Хаве Пинкас Коен из Израела, кантаутор Јовица Илић из Македоније, Анока Дагмар и Лучијан Алексију из Румуније, Др Мирјана Матарић из Америке и други бројни учесници Фестивала.

 

У оквиру овогодишњег књижевног окупљања у Инђији биће организован и наступ писаца за децу у свим основним школама у инђијској општини, а међу писцима који ће наступити су и Слободан Станишић, Недељко Попадић, Миомир Милинковић, Гордана Влајић, Милутин Ђуричковић, Александар Чотрић и други.

 

Органиозатори Међународног књижевног фестивала „Инђија Про Поет 2018“ су Удружење „Мој Срем“, Културни центар Инђија, Библиотека „Др Ђорђе Натошевић“, уз подршку Удружења књижевника Србије и издавачке куће „Арте“, а под покровитељством Општине Инђија.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 29 мај 2018 22:55
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015