Logo
Одштампајте ову страницу

Интернационални карневал у Панчеву

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pancevofestivalfffffffБЕОГРАД - Интернационални карневал у Панчеву је међународна манифестација од великог значаја за Републику Србију која представља различите културе и карневалске традиције из целог света.

 

Као највећа улична манифестација и први међународни карневал у Србији (од 2003.године) одржава се у организацији удружења ''Пријатељи Панчева'', под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам АП Војводине и Града Панчева.

 

Ова манифестација постала је туристичка атракција коју посети више од 100.000 посетилаца са око 2.000 учесника из многих земаља. Уцртала је Србију на европску мапу карневала, а као члан Федерације Европских карневалских градова, Панчево је Европски карневалски град од 2004.године. Као перјаница савременог међународног карневала у Србији, узор је многим карневалима у земљи и региону.

Интернационални карневал у Панчеву ће се оржати 15. и 16. јуна 2018. године, на више локација у граду, са разноврсним програмом.

Отварање карневалских свечаности традиционално започиње предајом кључева града градоначелника у руке Маестра карневала, што симболично означава да градом владају карневалисти из целог света, добро расположење и пријатељство.

 

Кулминација догађаја је међународна карневалска поворка кроз центар Панчева, у суботу, 16.јуна са почетком у 20 часова.

 

Сви програми су бесплатни за посетиоце.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 13 јун 2018 15:28
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015