Кућа Добрих Вести

Login

Месец египатске културе у Србији

Оцените овај чланак
(4 гласова)

blueelephantttttАмабасада Египта организује током јула 2018. године „Месец египатске културе у Србији“ поводом 110 година од успостављања дипломатских односа измеђи Египта и Србије.

 

Поред ове представе, организована је Недеља египатског филма у Кинотеци, скуп египтолога у Народном музеју и изложба архивских докумената у Народној скупштини.

 

До краја ове недеље у Београду и Новом Саду ће бити играна представа „Blue Elephant“ Трупе за модерну игру Каирске опере.

Представа ће бити изведена три пута: 27. јула на Великој сцени Народног позоришта, 29. јула на сцени „Донка Шпичек“ Дечјег културног центра Београд и 31. јула на сцени Српског народног позоришта у Новом Саду.

Организатор је Амбасада Египта, која је припремила ово гостовање у оквиру Месеца египатске културе у Србији.

„Blue Elephant“ (Плави слон) је балетска представа базирана на роману младог египатског писца Ахмеда Мурада, који успешно инспирише младе да читају књиге. Роман овог младог писца је пун снова и магије.

Трајање представе је 70 минута.

Улазнице за представу која ће бити изведена у Дечјем културном центру Београд су бесплатне и могу се преузети на пријавници у Таковској 8, радним данима до петка 27. јула, од 8 до 16 часова.

 

Извор: Дан у Београду/Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено субота, 28 јул 2018 17:53

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија