Logo
Одштампајте ову страницу

Дани Беча у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

beckagraskavecnicaНакон Љубљане, Софије, Кракова, Загреба, Прага и Сарајева на ред је дошао и Београд. У организацији представништва Града Беча „Eurocomm-PR“ од 6. до 8. новембра у Београду одржавају се „Дани Беча“.

 

Модна ревија бечке креаторке Забине Карнер (Сабине Карнер) у „Дорћол Плац“-у 6. новембра означиће почетак занимљивих сусрета стручњака из обе метрополе. У оквиру дводневне конференције „Београд и Беч – развој градова кроз дијалог“ која се одржава у просторијама „Југословенске кинотеке“ 7. и 8. новембра експерти из оба града дискутоваће о актуелним темама. Посебна пажња биће усмерена на следеће области: управљање отпадом, јавни саобраћај, дигитализација градске управе, брига о старијим суграђанима, социјално становање, отпадне воде, мобилност као и инфраструктурни пројекти.

 

Већина светске популације већ живи у градовима чиме они добијају значајну улогу и задатак да се ухвате у коштац са актуелним и будућим изазовима да би грађанима могли и у будућности да понуде најбољи квалитет живота.

 

Захваљујући процесу глобализације и новим технологијама региони се све више зближавају, а међународна сарадња добија на значају. Из тог разлога бечка Градска управа жели да блиско сарађује са суседним градовима.

 

Да подсетимо, према истраживању које је у марту 2018. године спровела међународна консултантска кућа „Мерцер“ Беч је 9. пут заредом проглашен за град са најбољим квалитетом живота на свету.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 октобар 2018 13:01
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015