Logo
Одштампајте ову страницу

Добротворни базар 2018

Оцените овај чланак
(3 гласова)

petardeИ ове године, под слоганом „Замислите шта можемо да урадимо заједно“, у организацији Међународног клуба жена, одржава се, по седамнаести пут, Међународни добротворни базар, традиционална манифестација, која, пре свега, слави дух заједништва и најлепше принципе даривања.

 

Добротворни базар ће се одржати данас на Београдском сајму од 10 до 16 часова.

 

Kао и свих претходних, и ове године ће бројни припадници дипломатске заједнице у Србији, у сарадњи са осталим разноврсним организацијама, које послују у Србији, дати велики допринос добротворном базару, као хуманитарној манифестацији, чији је коначан циљ прикупљање новчаних средстава, које ће Међународни клуб жена, преко свог хуманитарног фонда, упутити организацијама и пројектима у области цивилног друштва у Србији, а којима је таква подршка најпотребнија.

 

На штандовима многобројних европских, америчких, афричких и азијских земаља, традиционално ће бити изложени разноврсни производи карактеристични за сваку земљу учесницу. Немачку заједницу представљаће трговински ланац „Лидл“.

 

Поред куповине атрактивних производа и дегустације хране карактеристичног укуса из далеких земаља са других континената, посетиоци ће моћи да уживају и у богатом културно-уметничком програм, колажног карактера. Водитељка овог програма биће глумица Невена Шарчевић, која ће публику водити кроз чаробни свет музике и плеса без граница. У програму ће учествовати мађионичари и жонглери, играчи и певачи који ће публику забављати са циљем да освоје њихова срца.

 

Најмлађи посетиоци забавиће се у Kутку за децу, безбедном простору који је посебно организован за децу.

 

Једна од карактеристика Базара је и лутрија. И ове године фонд награда је врло богат и разноврстан. Многе државе дале су свој допринос Добротворном базару кроз поклоне које су намениле лутрији. Највреднију лутријску награду ове године омогућиће Аустрија – три пуна пансиона за четворочлану породицу у хотелу за децу у Аустрији.

 

Добротворни базар 2018. отвориће наша угледна драмска и филмска уметница, глумица Тања Бошковић, у присуству председнице Kлуба госпође Милице Лундин, супруге амбасадора Шведске, госпође Марине Брилове, супруге амбасадора Белорусије и Kристине Цетл, потпредседнице Kлуба, супруге аустријског амбасадора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 09 децембар 2018 14:09
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Најновије од Марко Јелић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015