Кућа Добрих Вести

Login

Најбољи едукатор – Ивана Ковачевић

Оцените овај чланак
(2 гласова)

IVANAПредстављамо трећег по реду најбољег едукатора изабраном на наградном конкурсу „Најбољи едукатори Србије“ у прошлој години, у организацији Удружења Живојин Мишић.

 

Ивана Ковачевић је наставница српског језика и књижевности у ОШ „Др Драган Херцог“, Београд.

 

Школа је јединствена у образовном систему Србије по организовању наставе у болничким и куцћним условима вецћ пет деценија. Ивана у раду комбинује традиционалне и савремене методе поучавања и учења и осмишљава различите активности са ђацима у складу са извођењем различитих облика спечифичне наставе. Примере своје наставне праксе приказује на семинарима, конференцијама, симпозијумима и научним скуповима. Добитник је великог броја награда на такмичењима за наставнике, као и признања за менторски рад са ученицима који су освојили велики број вредних награда.

 

Руководилац је вишесткруко награђиване литерарне секције која је јединствена по томе што своје радне састанке организује помоцћу информационо-комуникационих технологија због територијалне удаљености ђака школе (широм Србије и иностранства). Овакво организационо решење допринело је да се ђаци равноправно укључе у различите активности (такмичења, смотре, изложбе, виртуелне екскурзије и дружење са вршњацима). Литерарна секција двоструки је добитник трецћег места на Републичком такмичењу литерарних секција (у организацији Друштва за српски језик и књижевност Србије, Задужбине ,,Десанка Максимовиц́” и Министарства просвете, науке и технолошког радвоја).

 

Аутор је бројних радова, администратор је сајта литерарне секције, један је од администратора школског сајта и учесник на пројектима за равноправно укључивање ученика у образовни процес у оквиру којих су настале бесплатне и јавно доступне образовне платформе за припремање квалификационих испита.

 

У складу са племенитом мисијом своје школе, Ивана настоји да наставу учини доступном свим ђацима на мноштво различитих начина и припреми их ваљано за будуцће школске и животне изазове.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 14 јануар 2019 15:09

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија