Кућа Добрих Вести

Login

АДЛИГАТ ВЕСТ: Протокол о сарадњи са Друштвом Јапан-Србија

Оцените овај чланак
(3 гласова)

japanadligatУ Јапану је потписан протокол о сарадњи између Удружења за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат“ и Друштва Јапан – Србија које окупља пријатеље Србије у Јапану уз подршку амбасадора Републике Србије господина Ненада Глишића.

 

Нагаи Тадаши Нагаи, председник Друштва Јапан – Србија и дугогодишњи амбасадор Јапана у Србији позвао је Виктора Лазића, председника Удружења Адлигат, да постане почасни члан овог Друштва.

 

Душтво Јапан – Србија једино је овакво удружење у Јапану. Окупља око три стотине чланова, највише Јапанаца који су на неки начин везани са Србијом или су, читајући и слушајући о Србији, највише управо захваљујући активностима Друштва Јапан – Србија, заволели нашу земљу.

 

Друштво Јапан – Србија ће помоћи формирање збирке о Јапану у Адлигату, док ће ова два удружења заједно радити на унапређењу културних веза између Јапана и Србије заједничким организовањем изложби и предавања, објављивањем текстова о Јапану у Србији и о Србији у Јапану, разменом информација, те систематским повезивањем институција и појединаца.

 

                                drustvojapanci             

 

Ово друштво издаје и часопис о својим активностима на јапанском, али са српским именом „Пријатељи“. Овом приликом је Адлигату поклоњен комплет од 56 бројева овог часописа, као и други материјали који сведоче о пријатељству две земље.

 

До успостављања контаката између Адлигата и Друштва Јапан – Србија дошло је на иницијативу амбасадора Србије у Јапану господина Ненада Глишића који сматра да ће потписивањем овог протокола културна размена између наших држава још више бити унапређена. Господин Глишић је истакао да су Друштво Јапан – Србија, његови чланови и лично господин Тадаши Нагаи учинили много на промоцији Србије у Јапану и изразио им је дубоку захвалност за вишедеценијској љубави коју гаје према нашем народу и земљи.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 21 јануар 2019 11:30

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија