Кућа Добрих Вести

Login

Најбољи едукатор: Лидија Виденовић

Оцените овај чланак
(1 Глас)

lidijaaaaaaЛидија Виденовић, учитељица у ОШ “Јелица Миловановић” из Сопота, следећи је добитник награде „Најбољи едукатор“ кога Вам представљамо.

 

Воли децу и рад са децом. Рад у учионици причињава јој право задовољство. Сматра се за веома доброг организатора активности. Труди се да учествује у многим активностима. Њени ученици су учествовали на Мајским конкурсима, Црвеном крсту, приредбама, такмичењима. Освајали су од првог до трец́ег места на општинским и градским такмичењима. На многим смотрама на нивоу града и државе су освајали од првог до трец́ег места.

 

Учесник многих семинара, аутор и реализатор. Све што је применила у настави повезала је са програмима стручног усавршавања како би колегама и колегиницама пренеле примере добре праксе.У њеном раду се свакодневно дешавају промене. Четири године ради иновативним наставним системом –интегративна настава. Одлучила се за тематско планирање због ефеката рада и исхода који се постижу овом наставом.Поборник је амбијенталног учења и свих иновативних модела наставе као велики ентузијаста. Након добијене лиценце за педагошког саветника пре пет година, добила је још вец́у вољу за рад. После извесног периода добија и друго звање – самостални педагошки саветник. Сарадник Завода за унапређивање васпитања и образовања као и Завода за вредновање квалитета образовања.

 

Рецезент је и аутор уџбеника. Учесник многих манифестација које се одржавају у нашој земљи. Интензивно сарађује са родитељима и често са њима одржи тематски дан или радионицу. Тако је настао пројекат о нашем крају чији је и аутор “Мој крај – некада и сада”. У сарадњи са Црвеним крстом реализатор радионица пројекта ,,Промоција здравља“ на читавој територији. Добитник је награде у Србији 2011” Најиновативнији учитељ“. Воли тимски рад и често осваја награде и наступа у тиму. Сматра да добро организована и припремљена настава је највец́и мотив за ученике и просветне раднике. Држи се изреке: “Бити досадна, то је најгори грех наставе.” Хербарт

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 јануар 2019 18:12

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија