Кућа Добрих Вести

Login

"Музеј Вука и Доситеја": Емотивна биографска прича о Вуку Караџићу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

muzejvkaaaaa"Музеј Вука и Доситеја" креирао је специјалан мултимедијални програм „Мој отац Вук Караџић“ како би посетиоце упознао са животом и стваралаштвом највећег реформатора српског језика.

 

Реч је о сентименталној животној исповести Вукове ћерке Мине Караџић коју у свом препознатљивом стилу интерпретира глумица Љиљана Јакшић, преносећи занимљивости из приватног живота, породичне потешкоће и приче о најзначајнијим догађајима и личностима које су, својевремено, окруживале Вука Караџића и обликовале његов живот и стваралаштво.

 

Мултимедијални програм „Мој отац Вук Караџић“ обогаћен је монодрамом из угла Мине Караџић, приказивањем документарног материјала, породичних фотографија, као и тактовима староградских музичких нумера, тако да у потпуности дочарава време о коме Мина приповеда, док савремени аудио-визуелни ефекти оживљавају простор овог култног здања. По завршетку програма посетиоци могу да обиђу сталну музејску поставку коју чине лични предмети Вука и Мине Караџић, породично стабло и богата збирка фотографија породице Караџић.

 

Интересантна монодрама, симболично названа „Мој отац Вук Караџић“, одржава се у аутентичном амбијенту Музеја Вука и Доситеја на Дорћолу, у Господар Јевремовој 21.

 

Програм у трајању од 40 минута изводи се сваке друге недеље са почетком од 12 часова. Улазнице су у продаји на благајни Музеја Вука и Доситеја, као и у Туристичком информативном центру Туристичке организације Београда у Кнез Михаиловој 56.

 

Програм реализују Музеј Вука и Доситеја Народног Музеја у Београду и удружење КулТурНет у сарадњи са Министарством културе и информисања републике Србије и Туристичком организацијом Београда.

 

Извор: Туристички цвет/Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија