Кућа Добрих Вести

Login

Фестивал „Кухиње света“ 9. и 10. марта у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

repusteseaЈединствени међународни фестивал гастрономије „Кухиње света“ одржаће се наредног викенд, 9 и 10 марта, у београдској Комбанк дворани.

 

Фестивал ће окупити 50 самосталних излагача из целог света а међу земљама представницама наћи ће се и Шведска, Аустрија, Палестина, Иран, Мароко и многе друге. Излагачи ће бити градови, удружења, мали и велики произвођачи хране, пића, опреме за производњу и сервисирање хране и слично.

 

Наши представници, Привредна комора Војводине и Привредна комора Србије, организоваће првог дана предавање о извозу вина и фондовима Европске Уније. Предавање под именом „Трендови у производњи вина, како до савременог тржишта?“, одржаће секретар Удружења пољопривреде ПКВ Јелена Дробњак и проф.др Бранислав Влаховић са Департмента за економику пољопривреде и социологију села са Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду.  Истог дана, биће одржано још једно предавање уз подршку Привредне коморе Србије и Европске мреже предузетника. Заинтересовани посетиоци ће од руководиоца центра за ЕУ интеграције, Марка Ковачевића, моћи да сазнају како привредници могу да конкуришу за европске фондове подршке и да се повежу са страним партнерима.

 

Још неке од занимљивих радионица и предавања које ће се спровести у оквиру фестивала су: „Најчешће заблуде о шећерима у исхрани“, „Како спремити познате турске слаткише“, „Кето исхрана-основни концепт“, и разне друге.

 

Пошто је фестивал продајног карактера, посетиоци ће моћи да купе уља, зачине, вина, ракије, маслине, сокове мед и многе друге производе које ће излагачи понудити. Поред тога, посетиоци ће моћи да пазаре и апарате, опрему и кухињске елементе за припрему и севисирање хране. Фестивал ће бити отворен од 11 до 19х оба дана, а у сарадњи са Комбанк двораном припремљена су и четири пројекције филма стране продукције за заинтересоване посетиоце. Улаз на фестивал је бесплатан а цена улазница за филмске пројекције биће снижена на 300 динара.

 

Извор: Енергетски портал/Туристички цвет


Последњи пут измењено понедељак, 04 март 2019 21:25

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија