Кућа Добрих Вести

Login

Отворен конкурс за усавршавање филмских ауторки

Оцените овај чланак
(1 Глас)

circileОбјављен је позив за ексклузиван једногодишњи тренинг CIRCLE Women Doc Accelerator 2019 намењен филмским подуценткињама и редитељкама које углавном долазе из Јужне и Источне Европе.

 

Реч је о веома важном програму, јединственом у Европи а покренутом из Србије, који је као значајна иницијатива постао препознатљив и ван региона.

 

Осам редитељки и продуценткиња које имају документарни пројекат у било којој фази продукције, а желе да га унапређују кроз рад са водећим експертима и да га презентују широј филмској професионалној заједници развијајући истовремено и своје професионалне вештине, имаће прилику да буду изабране за овај програм.

 

О значају овог програма најбоље сведочи и позив East Doc Платформе из Прага, у оквиру чијег ће панела 13. марта „Жене у филмској индустрији“, Биљана Туторов, директорка програма CIRCLE говорити на тему родне равноправности, заједно са говорницама из Сједињених држава, Немачке и Шведске.

 

Програм реализује Wake Up Films из Србије у партнерству са sa DOK Leipzig Co-Pro marketom, Европском женском аудиовизуелном мрежом (ЕWА), Европском документаристичком мрежом (EDN) и Underhill фестивалом. Програм је подржан од стране Филмског центра Црне Горе, Филмског центра Србије и Министарства културе и информисања Републике Србије.

 

ЦИРЦЛЕ Њомен Доц Аццелератор је тренинг намењен професионалном усавршавању филмских ауторки (редитељкама и продуценткињама) из области документарног филма које желе даље да развијају своје пројекте независно у којој фази продукције се налазе. Програм таргетира ауторке из земаља Јужне и Источне Европе, али не искључује и остале регионе.

 

Програм се састоји из три модула: први ће бити реализован у Подгорици у Црној Гори у јуну месецу, други у Новом Саду у Србији у августу, и трећи у Лајпцигу (Немачка) у октобру 2019.

 

За више информација о пријави и програму посетите сајт www.doccircle.me.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија