Кућа Добрих Вести

Login

Додељена признања „Капетан Миша Анастасијевић”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

misaaaaaaaaaaaУ Ректорату Универзитета у Београду појединцима, организацијама и компанијама уручена су признања „Капетан Миша Анастасијевић”, за предузетничко стваралаштво у области економије, здравства, културе и новинарства.

 

Међу добитницима награде су академик Марко Бумбаширевић који је признање добио као истакнути промотер специјалних метода хирургије, а који је недавно био у жижи јавности јер је спасио руку новинарки, затим, Клинички центар Србије за високе савремене методе у здравству, а за најжену у науци и бизнису награђена је директорка Института „Михајло Пупин” Сања Врањеш.

 

Међу осталим добитницима признања „Капетан Миша Анастасијевић” су ИТ компанија „Комтрејд” за најбољег привредника у региону, за нове технологије у грађевинарству и индустрији компанији „Сика”, за најбољег домаћина „Краун Плаза”, за промоцију документарног филма „Белдокс”, за најбољег партнера у региону Плантажа „13. јул”...

 

Бивши ректор Универзитета у Новом Саду и председник жирија за доделу награда „Капетан Миша Анастасијевић” Радован Пејановић наводи да су критеријуми којим је жири био вођен у додели награда подразумевали да појединац или компанија промовише трајне вредности као што су успешност, предузетнички дух, креативност, истрајност, пожртвованост, храброст, образованост, таленат, друштвена одговорност и солидарност.

 

Каже да су управо те вредности афирмисале великог српског делатника, филантропа, добротвора и задужбинара Мишу Анастасијевића.

 

Признања „Капетан Миша Анастасијевић” додељују Медиа Инвент Нови Сад, Универзитет у Новом Саду и Универзитет у Београду, уз подршку Привредне коморе Србије.

 

Награде су додељене су на нивоу Привредне коморе Београда, а 7. априла у Новом Саду биће додељена признања на нивоу Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 29 март 2019 15:37

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија