A+ A A-

Фестивал „Седам величанствених“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sedamvelisnsnsnsnssПројекцијом вишеструког победника овогодишњег фестивала "Санденс", остварењем "Земља меда" Тамаре Котевске и Љубомира Стефанова, вечерас је у београдској Комбанк дворани отворен Фестивал европског дугометражног документарног филма "Седам величанствених".

 

У оквиру ове јединствене антологије модерног документарног филма биће приказан стоти филм. Част да буде јубиларни, величанствени документарац припала је остварењу "Мостови времена" летонске редитељке Кристине Бриједе и литванског документаристе Аудријуса Стониса.

 

Београдска публика ће моћи да ужива у остварењима још двоје највећих светских аутора модерних документарних радова, Хеди Хонигман и Николауса Гејрхалтера. Хеди Хонигман је овог пута стваралачку енергију усмерила на причу једноставног наслова "Пријатељ", о бићима чија интелигенција, вештина, љубав и оданост прелазе границе свих очекивања. Аустријски прослављени документариста Николаус Гејрхалтер у свом особеном стилу направио је спектакуларни визуелни документ "Земља", чија је премијера била на фестивалу у Берлину. Београдска публика, која има посебан однос према финском документарцу, моћи ће да види и једно изузетно остварење са севера Европе, филм "Атос и Амин".

 

Вероватно најексклузивније остварење је "Шта Вала хоће" редитељке Кристи Гарланд, прича о неукротивој тинејџерки у којој побуна и бес прете да се сваког тренутка претворе у ерупцију вулкана док пролази сурову обуку за специјалну полицију у палестинском гету.

За публику је припремљено и додатно изненађење.

 

Први пут ће бити приређене две додатне специјалне пројекције - "Синема комунисто" и "Друга страна свега" Миле Турајлић.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено уторак, 09 април 2019 22:39

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани