Кућа Добрих Вести

Login

Трибина: Изазови блискости у партнерским односима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

BLISKOSTТрибина „Изазови блискости у партнерским односима“ одржаће се у уторак, 23. априла са почетком у 19 часова у Дому омладине.

 

На трибни ће говорити Слободан Николић, психолошки саветник и терапеут у приватној пракси, сертификовани психодинамски аналитичар снова, оснивач Центра за дубинско – психолошко истраживање снова ИМАГО.

 

Највећи број људи жели да уз себе има особу која је прихвата, разуме, воли, па опет, у исто време, већина њих у томе не успева или то чини уз много проблема. Блискост је неопходан састојак успешних, функционалних, зрелих веза, али је то и састојак који захтева отвореност, изложеност, препуштеност и спремност на рањивост. Због тога је постизање блискости тешко, па су људи склонији игрању психолошких игара како би себе заштитили од опасности блискости, али тиме и од њених благодати. Блискост је изазов, однос који је не захтева је мање ризичан, али и ускраћује аутентична задовољства и могућности за развој оба учесника у њему.

 

Још је и Фројд приметио да се важне теме нашег живота групишу око љубави и посла. Јунг тврди да је сусрет две личности као мешање две хемијске супстанце – ако дође до реакције, обе се мењају. Та реакција је учинак блискости.

 

Према Леополду Сондију, избор љубавног партнера, а самим тим и обрасца блискости у љубавном односу, је један од оних који кључно одређује наше животе. Да ли су наши избори у партнерским односима судбина или питање избора? Шта јесте, а шта није партнерска љубав? Шта све утиче на избор љубавног и брачног партнера – гени, васпитање, одрастање, модели…Како избећи лоше везе које поткрепљују уверења да је блискост сувише ризична и да љубав није могућа? Како у томе може да нам помогне анализа снова – да спознамо, искусимо, осетимо и променимо своје обрасце?

 

Трибина има за циљ да пробуди свест о важности развијања способности за блискост у партнерским односима јер они јесу темељ здраве породице, без које нема ни здравог друштва.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 21 април 2019 15:13

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија