Logo
Одштампајте ову страницу

Друга самостална изложба „Неон“ Вукашина Делевића

Оцените овај чланак
(3 гласова)

NEONВелика галерија уметничког колектива „Квака 22“ представиће другу самосталну изложбу „Неон“ младог дипломираног уметника Вукашина Делевића.

 

Изложба „Неон“ биће отворена 17. маја у 19 часова и трајаће до 27. маја.

 

Изложба ће бити посебна, јер ће пружити мултимедијални доживљај – видео пројекције, светлосних панела, звука и мириса, који ће приказати серију дигиталних радова, насталих у протходне три године. Инспирисани неонским светлима, компоновани су тако да одражавају и симболички прикажу, онај сјајнији, савршенији део наше стварности, рођене из мрака цивилизације. Кружење космичке и кармичке енергије у нама, али и око нас. Исијавање, непрекидно кретање и на крају мрак, из које се рађа нови дан, ново биће. Музика овом визуелном приказу даје и подражава динамику времена, буку, тежњу за прочишћењем и коначним разрешењем.

 

Уметник има за циљ да нас подсети на наше сопствене неистражене дубине. Да нас упозори на то да све има свој почетак, свој ток и свој крај. Рођење, живот и смрт. И поновно рођење. Да смо ми овде, на овом простору и у овом времену, само део једне велике космичке слагалице и да је свако од нас, пођеднако важан у тој игри светлости и сенке, те да је свако од нас пођеднако дужан да у себе проникне, да се у себе загледа озбиљније и дубље. Да се препозна и нађе своје место, прати свој циљ и свој пут.

 

Уметник Вукашин Делевић рођен 1993. године, дипломирао је на Факултету примењених уметности 2017. године, на одсеку Фотографије. Део школовања завршио је на Академији уметности и дизајна у Братислави, где је био гостући студент, у оквиру Еразмус програма. Примљен је на мастер студије дигиталне уметности на Пратт Институту у Њујорку, где ће и наставити своје образовање. Добитник је и прве награде за младог уметника 2014, Културног центра Краљева. Излагао је на око 20 колективних изложби, међу којима је истакнута презентација радова на Венецијанском бијеналу 2017. са The Biennial Project групом.

 

Уметнички колектив „Квака 22“ основали су млади уметнички ствараоци, који већ четврту годину за редом организују културно уметничке догађаје у Београду, уз подршку Министарства за културу и информисања и Гете Института.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 16 мај 2019 13:12
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Најновије од Марко Јелић

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015