Logo
Одштампајте ову страницу

Делегација “Нишан куће” први пут у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kinadrevnjeyikshhhhhКинеска делегација од 22 члана који представљају “Нишан кућу”, јединствену институцију за промоцију кинеске културе, књижевности и традиције у оквиру Shandong Friendship Publishing House, у петак, 31. маја 2019. године, први пут посећује Србију и свој 38. Центар у свету, отворен Београду у сарадњи са Високом туристичком школом.

 

“Нишан кућа” је донирала 300 књига библиотеци ВТШ које ће у оквиру програма међубиблиотечке сарадње са Универзитетском библиотеком “Светозар Марковић” бити доступна широкој публици у Србији. Посебно место у овој вредној збирци заузимају књиге намењене свима који почињу да уче кинески језик, нарочито деци.

 

Кинеску делегацију предводе господин Ванг Шаоји, председник надзорног Одбора сектора за културу провинције Шендонг и господин Цанг Хиаошенг, директор Сектора за ауторска права у оквиру Комитета провинције Шендонг Комунистичке партије Кине, уз учешће проф. Јуана, саветника Сектора за развој образовања Амбасаде Кине у Београду, проф. Небојше Јеркова, управника Универзитеске библиотеке “Светозар Марковић” и других уважених представника сектора науке, образовања, културе и издаваштва. Чланови кинеске делегације посетиће и јединствени Музеј књига и путовања фондације Адлигат.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 30 мај 2019 19:38
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Најновије од Марко Јелић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015