Кућа Добрих Вести

Login

Време је за буђење

Оцените овај чланак
(1 Глас)

indexxxxx4545Књига “Буђење Богиње” Гоге Балабан имаће своју премијеру 13. јуна у Новом Саду, а по овом програму већ годинама стотине жена освешћује своју женску енергију и налазе пут ка својој суштини.

 

“Буђење Богиње” доноси причу о активирању женске енергије, кроз буђење свесности која лежи у сваком човеку. Човеку - јер и мушкарац и жена у себи носе женску енергију, подсећа нас Гога Балабан, ауторка која себе назива животним поетом, срећном женом, мајком и Богињом у свом свету.

 

Кроз изузетно занимљиве животне и свакодневне примере, Гога нас подсећа да у свакој жени спава Богиња, али је потребно тога се подсетити. Свако се подсећа на другачији начин, а ауторка даје низ препорука, вежби, сугестија које могу помоћи на том путу. Несебично дели своја искуства и даје примере многих жена и мушкараца који су у њеном Цуррицулум Витае центру током претходих пет година стекли разне увиде и освестили суштину свог бића.

 

Књига подсећа жену, али и мушкараца да улога даме не треба да буде ни улога Ратнице ни улога Робиње, већ да ће своје право место свака жена осетити када се повеже са својом карлицом и у њој осети животну енергију.

 

“Буђење Богиње није књига написана само женама. Написана је за све оне који желе да у себи пробуде део који чека да буде обожаван и вољен. Сви поседујемо тај део зато што смо искрице Божанства. А Божанство је чиста љубав и светлост”, каже Гога Балабан.

 

Како се буду Богиња и ко је она, зашто је само органски човек срећан, како нам све интуција помаже (јер сви је имамо!), како нас страхови скрећу са пута и замагљују нам вид, колико нам у решавању свакодневних изазова може помоћи креативност која је својствена жени и зашто је љубав главна ствар – само су неке од тема које кроз реалистичне приче, хумор и на непосредан начин преноси Балабан.

 

Мудрости из књиге Гоге Балабан

 

“Задовољну жену сви желе да задовоље, незадовољној ни Бог не може помоћи”.

“ Неки партнери су ушли у наш живот да бисмо са њима уживали у љубави и приближили се блаженству, а неки су ту да бисмо уз њих учили о љубави и приближили се блаженству”.

“Даш и заборавиш. Примиш и захвалиш се!”

“Ако наших пет чула перципирају реалност спољашњег света, онда је интуиција скуп неких других унутрашњих чула. То је исто чуло вида, слуха, додира, мириса па и укуса, али предодређених да перципирају неки други свет који није материјални, него духовни”.

Рекли су о књизи (изводи из рецензија)

 

“Циљ и програма и књиге “Буђење Богиње” је да дођете до својих оригиналних мудрости и божанских аспеката.... она је искрена, инспиративна и неуморна у својој мисији да у вама пробуди пре свега питања, мноштво питања о томе ко сте, где сте стигли до овог тренутка, да ли вас то задовољава, да ли је потребно да нешто промените. Ако кренете за тим увек ћете открити бројна изненађења и након тога ништа неће бити исто”, Весна Иванчев, професорка књижевности.

 

“Једнога дана, када наши школски системи освесте важност изучавања неопипљиве реалности, књига Гоге Балабан биће сигурно у тамошњим курикулима, јер на питак, животан и непосредан начин показује свакој жени ко је она. И помаже сваком мушкарцу да осети своју женску страну, без које би и он био непотпун”, др Милица Кљајић, културолог и комуниколог.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 05 јун 2019 12:05

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија