Кућа Добрих Вести

Login

Представљање пројекта „Ген-Д„

Оцените овај чланак
(2 гласова)

microsofttttskdjkfdjПропулсион и Мајкрософот организују на панел-дискусију са водећим стручњацима региона на тему дигиталних реформи у образовању, у оквиру пројекта “Ген-Д — Nurturing a Digital Future”, под покровитељством програма Microsoft Philanthropies.

 

Догађај ће се одржати у петак, 14. јуна 2019. године, с почетком у 11 сати, у просторијама Microsfot Huperspace (ул. Шпанских бораца 3) у Београду.

 

Један од најуспешнијих школских дигиталних курикулума у Европи развила је Фондација Петља у Србији и он данас укључује програмирање у програмским језицима “Puthon” и “Scratch”, алгоритамску и дигиталну писменост, чиме је у потпуности трансформисана настава информатике у основним и средњим школама. Време је да такав приступ заживи у земљама региона и Европе.

 

Зато Пропулсион, уз подршку Мајкрософта покреће програм “Ген-Д” у оквиру кога ћемо успоставити опен соурце платформу на енглеском језику са већ успешно примењеним моделом учења програмирања и конкретно израђеним материјалима у Србији. Материјали ће бити доступни на локалним језицима и прилагођени контекстима свих земаља учесница пројекта. Програм ће у првој години понудити садржај у Србији, Босни и Херцеговини, Албанији, Хрватској и Бугарској.

 

Пропулсион ради са највећим играчима у региону Адриа на програмима утицаја на друштво вредним више од милион евра годишње. У нашем фокусу су вештине и знања потребни за навигацију у комплексном свету где није лако разликовати истину од постистине, вест од лажне вести, а реалност од добро осмишљеног наратива. У таквом свету, градимо нову генерацију брилијантних, дигитално и медијски писмених младих умова који критички мисле и наша друштва воде напред.

 

Mисија Мајкрософa је да оснажи сваку особу и сваку организацију на планети да постигне више. Ова мисија започиње великом технологијом, али велика технологија сама по себи није довољна. Све предности технологије још нису стигле до људи којима су потребне. Кроз Microsoft Philanthropies улажемо најјача средства компаније Мајкрософт да бисмо повећали укљученост и оснаживање људи који немају приступ технологији и могућностима које нуди.

 

Фондација Петља је основана са циљем унапређивања алгоритамске писмености у Србији. Програмирање не мора бити компликовано, резервисано за стручњаке, а сувопарно и досадно осталима. Жеља Фондације је да програмирање приближи свима: деци и њиховим родитељима, ученицима и њиховим наставницима, радозналим корисницима технологије и свим људима који се питању шта је следеће што треба да науче.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 13 јун 2019 14:53

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија