Logo
Одштампајте ову страницу

Земунски отворени фестивал од 17. до 23. августа

Оцените овај чланак
(1 Глас)

FILMPOSTERdfdfУдружења грађана „Клуб младих Земун“, „АЛЕФ 2018“ и „Земунфест“ и ове године организују сад већ традиционални, догађај под називом „Земунски отворени фестивал – ЗЕМУНФЕСТ“.

 

Пето јубиларно издање, летњег програма, планирано је да се одржи у периоду од 17-23. августа 2019. године, на добро познатим локацијама Велики и Магистратски трг.

 

Централни догађај фестивала је биоскоп на отвореном. За седам дана фестивала, на две сцене, приказује се укупно десет филмова, светске и домаће кинематографије, затим театар на отвореном, концерти група „Галија“ и „Вампири“, игранка у стилу 60-их година прошлог века, изложбе слика, као и посебна дечја зона у оквиру које ће бити одржане представе, радионице мозаика, сликарства, стрит-арт и графити, школа фотографије и филма и представљање радова направљених током ових радионица.

 

Као и свих претходних година, истрајали смо у намери да овогодишње издање фестивала буде веће, садржајније, лепше и посећеније него претходних. Захваљујући донаторима и њиховој свесрдној помоћи, благовремено смо обезбедили финансијска средства неопходна за одржавање ове манифестације.

 

Традиционално препознати од стране градске Општине Земун, Канцеларије за младе Београд, Секретаријат за спорт и омладину и Секретаријата за културу, а од ове године и Министарства омладине и спорта Републике Србије, поносни смо на чињеницу да општина, град и република подржавају оно што радимо, а за добробит свих грађана и грађанки Земуна, Београда и Србије. Напомињемо, да је целокупан пројекат финансиран средствима из буџета општине, града Београд и Министарства омладине и спорта. Осим поменутих, фестивал су подржале компаније „Глобалтел“, „Хајнекен“, ЈП Скијалишта Србије, ПМЦ Инжењеринг, Атера плус, StNicholas школа страних језика.

 

ЈКП „Градске пијаце“ су и ове године уступиле јавну површину на којој се налази једина трг-пијаца у граду, Земунска пијаца.

 

Очекивани број посетилаца је преко 10.000, а као и свих претходних година, улаз на све садржаје је бесплатан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 06 август 2019 12:13
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015