Кућа Добрих Вести

Login

Циркобалкан фестивал 2019

Оцените овај чланак
(1 Глас)

cirkoballkanaaaaaaaa34343434Седмо издање Циркобалкана фестивала, јединог циркуског фестивала у региону, у организацији удружења за развој савременог циркуса Циркусфера из Београда и Циркорама из Загреба одржаће се у Београду од 20. до 28. септембра у великом црвеном шатору који ће бити постављен на Доњем Дорћолу у Луци Београд тј. у улици Жоржа Клеменсоа 37.

 

Циркобалкана фестивал, међународни је фестивал савременог циркуса који ће се ове године одржати као пратећи програм 53. БИТЕФ фестивала. Фестивал ЦиркоБалкана промовише и пружа потпору у изградњи регионалне циркуске сцене, кроз презентовање рада регионалних уметника, али и богатог међународног програма.

 

Савремени циркус, уз саму циркуску уметност укључује и друге иновативне уметничке форме, вешто се поигравајући са новим технологијама која се, на себи својствен начин, имплементирају у циркус.

 

Током девет дана програма на фестивалу ће бити приказано седам представа, три мастеркласа за професионално усавршавање, презентација заједничког резиденцијалног програма младих уметника из региона и Европе, концерти, изложбе, перформанси и округли столови.

 

Фестивал отварамо у петак, 20.9. премијером младих регионалних снага Малинада колектива (ХР/СРБ) под називом (Un) connected.  Затим нам следе врхунске изведбе еуропских савремених циркуских уметника: РАНДОМ (Шпанија), LAURA MURPHY (Велика Британија) те две различите представе француске компаније UN LOUP POUR L’HOMME: Rare birds (у склопу главног програма Битеф фестивала) и Face nord. Un Loup pour l’homme уједно је и партнер фестивала у склопу пројекта Ride & Camp.

 

Уз представе које ћете моћи да погледате у Циркобалканином црвеном шатору, не пропустите и богат пратећи забавни део фестивала који ће се одржавати у и около шатора.

 

Биће то својствен експеримент уметника и уметничке циркуске заједнице.

 

Програм фестивала и све додатне информације доступне су на www.cirkobalkana.org.

 

Фестивал је подржан од: Министарство Културе и информисања Р.Србије, Француски Институт у Београду, Театроскоп, Програм креативне Европе – CircusNext Platforma, Erazmus +,Министарство културе Р. Хрватске, Заклада Култура Нова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 11 септембар 2019 11:56

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија