Кућа Добрих Вести

Login

Новембар вино фест 1. и 2. новембра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

novembar200dfkdkdk76767Умрежавање винара, произвођача ракије, гастро сектора, дистрибутера, развијање е-трговине су циљ Новембар Вино Фест-а који ће бити одржан у Београду 1. и 2. новембра 2019, у хотелу Зира.

 

"Новембар Вино Фест" очекује учешће преко 120 излагача из Србије, региона и иностранства. Орагнизује се два сајма у једном - уз фестивал вина представиће се "Балкан ракија фест".

 

Уз промоцију вина, ракије и гастрономских специјалитета, на фестивалима се представља туристичка понуда учесника фестивала.

 

HoReCa сектор биће укључен у посебну промотивну активност.

 

Такође, наставља се са обједињеном понудом региона и земаља учесница и очекујемо и присуство приватних и државних туристичких организација. Јачају се везе, продубљује сарадња винара у присуству винара свих земаља региона.

 

Ове године ова пракса ће се наставити и са произвођачима ракија и гастро сектором. Фестивал ће омогужити произвођачима приступ свим неопходним институцијама, компанијама и експертима, који могу да унапреде њихову производњу и обезбеде бољи пласман њихових производа.

 

Циљ Новембар Вино Фест-а је остао исти, а то је да се постигну стандарди земаља са развијеним тржиштем вина и поставе највиши стандарди у региону. Са Балкан Ракија Фест-ом се окреће нова страница у настојању да се подигне ниво тржишта ракија. Гастро секција заслужује исту пажњу и мишљења смо да ћемо покренути позитивне ствари у овом сектору као што је то био случај са резултатима прошлогодишњег сајма. Новина за винаре, од претходне године, се наставља, а то је могућност да се представе он-лине на сајту и платформи у току трајања самога сајма.

 

Представници HoReCa сектора, великих система, увозника и дистрибутера су такође учесници сајма о којима ће се водити додатна пажња у смислу анимирања и активног учествовања, како би на што бољи начин остварили пословну комуникацију са излагачима.

 

Овако велика понуда и однос ка излагачима и посетиоцима сајма чини Новембар Вино Фест једним од фестивала са јасним опредељењем да буде најбољи.

 

Утисци са претходних издања фестивала

 

Веселин Деспотовић из винарије Деспотика сматра да су овакви догађаји, попут Новембар Вино Феста, битни и драгоцени зато што пружају могућност успостављања контаката: „Најлакше је кукати и жалити се, приговарати на све и свашта, а не покушати да се нешто уради. Ја поздрављам ову иницијативу јер мислим да је ово један искорак у смислу организовања винских фестивала. Ми смо са оног основног, почетног нивоа организовања фестивала сигурно скочили на виши ниво, где се осећа тај покушај организатора да се постигне нешто више, а то је то повезивање, умрежавање и спајање произвођача вина са оним што њима највише треба, а то су управо дистрибутери и пласман на тржишту. Поздрављам ову иницијативу. С обзиром на то да је ово први фестивал овог типа има ту доста ствари које треба дорадити и усавршити, али је тренд добар и идеја је за похвалу. У овој поплави фестивала ово је један који се издваја управо по тој својој основној идеји и намери, поготову ако додамо на то и ову жељу организатора да се организује берза.“

 

Деспотовић је додао да је берза добра идеја која до сада није постојала у Србији ни у региону, а врло је занимљива и врло атрактивна: „Е – бизнис је у експанзији свуда у свету, често је код нас мало занемарен или запостављен, али је само питање времена када ће заживети. То је неминовност која нас све чека. Они који се први позиционирају у том смислу сигурно ће од тога имати велике бенефите. Ми се трудимо да пратимо тај тренд, без обзира што су код нас тек симболичне количине вина које се продају на тај начин, не само код нас у винарији него укупно на тржишту, али свуда у свету је то тренд и то се не може избећи.“

 
Извор: Кућа добрих вести/Новембар вино фест

 


Последњи пут измењено среда, 30 октобар 2019 12:46

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија