Кућа Добрих Вести

Login

Како открити нешто у свету у коме је скоро све откривено?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kamaticabankarmeeeeeeeeКако открити нешто ново у свету када је скоро све откривено? Како тежити ка новим достигнућима када човек има довољно својих животних брига?

 

Проток брзих информација доноси тржишту нове производе, задовољавају се људске потребе.Како би један појединац могао осмислити нешто ново и квалитетно из једне „мале“ земље као што је, на пример, Црна Гора (или било која друга земља из нашег региона)? Зашто би ико веровао у идеју човека који долази са малих простора? Да ли су ти појединци спремни да се боре са изазовима и идејама света? Уколико су појединци способни да буду предузетници и да мењају свет, они ће се лако носити са свим што их дочека на њиховом путу.

 

Доносимо вам неколико начина како доћи до своје идеје, како унаприједити свој посао, створити свој бизнис или променити начин свог живота. Ових неколико начина могу се посматрати као универзални алат до идеје која мења појединца али и цели свет.

 

Природа

 

Уживање у природи враћа човека у стварност. Бег од технологије и од затрпаности информација доводи до опуштања мисли. Удисање свежег ваздуха, посматрање боја разних годишњих доба буди у човеку креативност.У њему се рађају различите идеје. Када се тело опусти, мозак почиње да функционише. Природно окружење је један од најбољих начина да човек нађе одговор на сва питања. Сви смо ми настали од природе, живимо у њој па природно је да се и идеје стварају у тој околини.

 

Разговор

 

Један од начина да се дође до квалитетне идеје јесте разговор. Када идејни творац своје замисли дели са другима, идеја се може проширити и тако се добија нови облик. Увек је више појединаца паметније од једног, јер свако гледа из свог угла. За нове прилике, промене и стварања препоручујемо разговоре, чак и са највећим критичарима јер ће аргументи за одређену идеју само ојачати.

 

Литература

 

У свету у коме је читање омогућено свима, када су полице затрпане књигама о различитим темама, јако је тешко наћи нешто што може покренути човека. Тешко је издвојити време за читање од свих обавеза. Уколико особа која поред напорног дана издвоји барем пола сата читања ујутру или увече, на паузи за ручак, док чека ред у банци или на шалтеру, не само да ће скренути мисли са свакодневних активности већ ће почети да размишља о дубоком смислу свог живота. Уколико је литература квалитетна она ће олакшати живот, особа ће пронаћи одређене савете и инспирацију у читању. Када појединац чита квалитетну литературу, откриће одређене идеје које ће моћи да продубљује. За читање препоручујемо да истражујете шта људи читају око вас, коју литературу бирају ваши узори, како из ваше мреже интересовања су успели други људи. Квалитетна литература отвара нови свет маште и идеја.

 

Упијање тржишта

 

Човек не може освојити свет гледајући у даљину! Идеје настају из потребе. Појединац прво себе мора запитати шта је то што њему недостаје. Потребно је посматрати околину и потребе те околине. Који проблем је потребно решити како би дошло до олакшаног живота и задовољства на једном простору. Само тако једна идеја може да се развије и да заживи. Посматрање тржишта је уско повезано са разговором.

 

Путовања

 

Идеје не морају бити нове у свету. Није потребно измислити нешто што нико до сада није. Идеја може бити и новитет који се може примењивати у граду, предузећу или кући. Путовања откривају нове могућности, показују појединцима како се људи боре са свакодневним животом, на који начин нека земља привлачи туристе, храни становништво те земље или нешто сасвим друго. У посматрању тог система, разговору са локалним становништвом, појединац може доћи до изума који се може применити у свакодневном животу, пише Весник слободе.

 

Ширећи своје знање појединац може створити идеју која ће бити одлична за њега, за тржиште на територији једне земље, али може се десити и да освоји цео свет. Сада већ лако можете повезати некога из једне „мале“ земље са светом. Конкуренција јесте велика, али идеје за које се борите увек пронађу своје место на тржишту...

 

Извор: Каматица/Bankar.me


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија